НАЧАЛО Биткойн

Биткойн дава признаци на сила след срива на FTX

декември 23, 2022 20:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн дава признаци на сила след срива на FTX

Сред море от лоши новини компания за блокчейн анализи сподели положителни наблюдения за най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Въпреки че през последните дни Биткойн (BTC) се търгуваше в страничен модел, като ефектите от срива на FTX оказват натиск върху пазара, неговите нива на финансиране се възстановяват по-бързо, отколкото след предишни събития на капитулация.

Обещаващи признаци

По-конкретно, след срива на криптоборсата, темповете на финансиране на актива се възстановяват по-бързо, отколкото след Ковид и забраната за криптовалути в Китай.

Това демонстрира бичи настроения, както подчертаха и от платформата за криптоанализи CryptoQuant на 22 декември.

Както е показано на графиката, процентите на финансиране на Биткойн на всички борси се възстановиха по-бавно към положителната зона след проблемите, предизвикани от Covid и китайската забрана.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Няма повод за паника, твърди крипто анализатор


Какво са процентите на финансиране при безсрочните фючърси?

Процентът на финансиране е таксата, която търговецът, държащ безсрочен фючърсен договор, трябва да плати (или да получи), за да поддържа справедливата стойност на договора.

Той се определя от базисната спот цена на актива и цената на фючърса и се заплаща от търговеца, който държи договора с по-ниска цена, на търговеца, който държи договора с по-висока цена.

Процентът на финансиране може да покаже търсенето и предлагането на базовия актив на пазара. Ако той е положителен, това означава, че има по-голямо търсене на актива и търговците, които държат дълги позиции (залагат, че цената ще се повиши), са готови да платят премия, за да запазят позициите си. Ако процентът на финансиране е отрицателен, това означава, че има по-малко търсене на актива и търговците, които държат къси позиции (залагат, че цената ще се понижи), получават премия, за да поддържат позициите си.

Важно е да се има предвид, че експертите от CryptoQuant заявиха, че допълнителни фалити на крипто компании могат да окажат сериозен натиск върху процента на финансиране на Биткойн, връщайки го обратно в отрицателната зона.

За момента изглежда, че мечките и биковете на Биткойн имат еднаква сила, като криптовалутата не намира значителни фундаментални външни фактори, които да инициират силно движение в която и да е посока. Това намеква, че е възможен продължителен страничен тренд до края на годината и отвъд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене

Биткойн: Тредйър очаква финален подем – ето какво да следите

Търговец, който правилно прогнозира неотдавнашния спад в стойността на Биткойн (BTC), обяви намерението си да навлезе отново на пазара.

февруари 7, 2023 21:00 2 мин. четене