НАЧАЛО Биткойн

Биткойн дава признаци на сила след срива на FTX

23.12.2022 20:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн дава признаци на сила след срива на FTX

Сред море от лоши новини компания за блокчейн анализи сподели положителни наблюдения за най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Въпреки че през последните дни Биткойн (BTC) се търгуваше в страничен модел, като ефектите от срива на FTX оказват натиск върху пазара, неговите нива на финансиране се възстановяват по-бързо, отколкото след предишни събития на капитулация.

Обещаващи признаци

По-конкретно, след срива на криптоборсата, темповете на финансиране на актива се възстановяват по-бързо, отколкото след Ковид и забраната за криптовалути в Китай.

Това демонстрира бичи настроения, както подчертаха и от платформата за криптоанализи CryptoQuant на 22 декември.

Както е показано на графиката, процентите на финансиране на Биткойн на всички борси се възстановиха по-бавно към положителната зона след проблемите, предизвикани от Covid и китайската забрана.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Няма повод за паника, твърди крипто анализатор


Какво са процентите на финансиране при безсрочните фючърси?

Процентът на финансиране е таксата, която търговецът, държащ безсрочен фючърсен договор, трябва да плати (или да получи), за да поддържа справедливата стойност на договора.

Той се определя от базисната спот цена на актива и цената на фючърса и се заплаща от търговеца, който държи договора с по-ниска цена, на търговеца, който държи договора с по-висока цена.

Процентът на финансиране може да покаже търсенето и предлагането на базовия актив на пазара. Ако той е положителен, това означава, че има по-голямо търсене на актива и търговците, които държат дълги позиции (залагат, че цената ще се повиши), са готови да платят премия, за да запазят позициите си. Ако процентът на финансиране е отрицателен, това означава, че има по-малко търсене на актива и търговците, които държат къси позиции (залагат, че цената ще се понижи), получават премия, за да поддържат позициите си.

Важно е да се има предвид, че експертите от CryptoQuant заявиха, че допълнителни фалити на крипто компании могат да окажат сериозен натиск върху процента на финансиране на Биткойн, връщайки го обратно в отрицателната зона.

За момента изглежда, че мечките и биковете на Биткойн имат еднаква сила, като криптовалутата не намира значителни фундаментални външни фактори, които да инициират силно движение в която и да е посока. Това намеква, че е възможен продължителен страничен тренд до края на годината и отвъд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.