НАЧАЛО Биткойн

Биткойн дава признаци на сила – какво да следим?

октомври 10, 2022 21:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн дава признаци на сила – какво да следим?

Известният икономист Алекс Крюгер твърди, че под радара мига индикатор, който в миналото е сигнализирал за периоди на интензивна волатилност при Биткойн (BTC).

Крюгер съобщава на своите 146,200 последователи в Twitter, че е хвърлил око на индекса за волатилност на Биткойн (BVOL), който измерва средната 30-дневна волатилност на годишна база на криптовалутата, използвайки среднопретеглената цена във времето (TWAP).

Според Крюгер затварянето на BVOL под 25 в исторически план е предшествало огромни движения.

Всеки път, когато BVOL е затварял под 25, скоро е следвало експлозивно движение на Биткойн. Два пъти нагоре, веднъж надолу (ноември 2018 г.).

Икономистът казва, че обявяването на индекса на потребителските цени (CPI) в четвъртък може да бъде фундаменталният катализатор, който да предизвика следващата вълна на волатилност на Биткойн (BTC) в двете посоки.

Прогнозите са, че инфлацията ще достигне 8.1% на годишна база тази седмица, така че значително по-високо или по-ниско отчитане на индикатора може да предизвика волатилност при Биткойн.

Според Крюгер техническите показатели на главната криптовалута изглеждат положителни. Биткойн се опитва да направи пробив срещу почти едногодишната диагонална линия на съпротива.

Икономистът посочва и привидно тясната корелация между криптопазарите и акциите в последно време. Той споделя графика, показваща корелацията между Биткойн и Nasdaq.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: На каква цена може да се търгува актива до 2 години?


Това е невероятно. Може би крипто трейдърите трябва да започнат да хеджират дългите си позиции не с безсрочни договори на  Етериум (ETH) или BTC а с фючърси на Nasdaq.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Ето кой е най-големият притежател на Биткойн в света

Coinbase, виден играч във финансовата индустрия, се откроява като една от водещите структури, участващи в операции с криптовалути.

септември 25, 2023 10:00 2 мин. четене

Колко пари на ден трябва да инвестираш, за да имаш един Биткойн

При крипто инвестициите желанието за придобиване на цяла единица Биткойн (BTC) е много желано постижение, обусловено от потенциала за значителна възвръщаемост.

септември 25, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.