НАЧАЛО Биткойн

Биткойн дава признаци на сила – какво да следим?

октомври 10, 2022 21:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн дава признаци на сила – какво да следим?

Известният икономист Алекс Крюгер твърди, че под радара мига индикатор, който в миналото е сигнализирал за периоди на интензивна волатилност при Биткойн (BTC).

Крюгер съобщава на своите 146,200 последователи в Twitter, че е хвърлил око на индекса за волатилност на Биткойн (BVOL), който измерва средната 30-дневна волатилност на годишна база на криптовалутата, използвайки среднопретеглената цена във времето (TWAP).

Според Крюгер затварянето на BVOL под 25 в исторически план е предшествало огромни движения.

Всеки път, когато BVOL е затварял под 25, скоро е следвало експлозивно движение на Биткойн. Два пъти нагоре, веднъж надолу (ноември 2018 г.).

Икономистът казва, че обявяването на индекса на потребителските цени (CPI) в четвъртък може да бъде фундаменталният катализатор, който да предизвика следващата вълна на волатилност на Биткойн (BTC) в двете посоки.

Прогнозите са, че инфлацията ще достигне 8.1% на годишна база тази седмица, така че значително по-високо или по-ниско отчитане на индикатора може да предизвика волатилност при Биткойн.

Според Крюгер техническите показатели на главната криптовалута изглеждат положителни. Биткойн се опитва да направи пробив срещу почти едногодишната диагонална линия на съпротива.

Икономистът посочва и привидно тясната корелация между криптопазарите и акциите в последно време. Той споделя графика, показваща корелацията между Биткойн и Nasdaq.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: На каква цена може да се търгува актива до 2 години?


Това е невероятно. Може би крипто трейдърите трябва да започнат да хеджират дългите си позиции не с безсрочни договори на  Етериум (ETH) или BTC а с фючърси на Nasdaq.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене