НАЧАЛО Биткойн

Биткойн дава признаци на сила – какво да следим?

10.10.2022 21:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн дава признаци на сила – какво да следим?

Известният икономист Алекс Крюгер твърди, че под радара мига индикатор, който в миналото е сигнализирал за периоди на интензивна волатилност при Биткойн (BTC).

Крюгер съобщава на своите 146,200 последователи в Twitter, че е хвърлил око на индекса за волатилност на Биткойн (BVOL), който измерва средната 30-дневна волатилност на годишна база на криптовалутата, използвайки среднопретеглената цена във времето (TWAP).

Според Крюгер затварянето на BVOL под 25 в исторически план е предшествало огромни движения.

Всеки път, когато BVOL е затварял под 25, скоро е следвало експлозивно движение на Биткойн. Два пъти нагоре, веднъж надолу (ноември 2018 г.).

Икономистът казва, че обявяването на индекса на потребителските цени (CPI) в четвъртък може да бъде фундаменталният катализатор, който да предизвика следващата вълна на волатилност на Биткойн (BTC) в двете посоки.

Прогнозите са, че инфлацията ще достигне 8.1% на годишна база тази седмица, така че значително по-високо или по-ниско отчитане на индикатора може да предизвика волатилност при Биткойн.

Според Крюгер техническите показатели на главната криптовалута изглеждат положителни. Биткойн се опитва да направи пробив срещу почти едногодишната диагонална линия на съпротива.

Икономистът посочва и привидно тясната корелация между криптопазарите и акциите в последно време. Той споделя графика, показваща корелацията между Биткойн и Nasdaq.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: На каква цена може да се търгува актива до 2 години?


Това е невероятно. Може би крипто трейдърите трябва да започнат да хеджират дългите си позиции не с безсрочни договори на  Етериум (ETH) или BTC а с фючърси на Nasdaq.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

21.06.2024 17:59 1 мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $2 милиона в Биткойн за кампанията на Тръмп

Камерън и Тайлър Уинкълвос допринесоха значително за кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, дарявайки Биткойн на обща стойност $2 милиона.

21.06.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.