НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

март 25, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите бяха загрижени за силата на глобалната банкова система и паричната политика на САЩ.

Трейдърите се подготвят за предизвикателства през уикенда поради очакваната липса на ликвидност на пазарите, което вероятно ще засили ценовите колебания.

Финансова нестабилност

Само преди няколко седмици най-голямата криптовалута в света падна под $20,000, когато се срина и Silicon Valley Bank, което накара банковата система на САЩ да изпадне в безпорядък.

Разходите за застраховане на дълга на Deutsche Bank се покачиха до четиригодишен връх, което предизвика безпокойство у инвеститорите. Акциите на банката поевтиняха с 14% до около $8.60, преди да се върнат обратно на $9.35 към момента на писане на статията.

DB не е единственият проблем, който предизвиква безпокойство, тъй като много банки показват, че изпитват сериозни затруднения. Такъв беше случаят със спасяването на Credit Suisse.

Освен това инвеститорите продължиха да претеглят неотдавнашните въпроси, свързани с регулаторното правоприлагане, като например разследването на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) срещу Coinbase.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ARK Invest купи още акции на Coinbase


Федералният резерв наскоро повиши основния си лихвен процент с 0.25%, но председателят на Фед Джером Пауъл намекна, че той може би се доближава до максималното си ниво за 2023 г. Въпреки това той също така спомена, че все още е твърде рано да се определи въздействието на по-строгите условия за кредитиране, което оставя място за гъвкавост в паричната политика.

Цена на Биткойн

Въпреки че досега през тази година Биткойн нарасна със 70%, което доведе до твърдения за нов бичи пазар, цената на BTC се понижи с 3% през последните 24 часа и в момента се търгува на ниво от 27,400. Експертите определиха нивото от $30,000, където цените бяха преди разпродажбата през юни, като критична точка, която трябва да се наблюдава.

Съпротивата на Биткойн се е формирала около $28,800, което би могло да бъде логично място, на което да видим, че той ще направи още един крак надолу. Продължаваща консолидация на това ниво обаче би била добре дошла.

Фючърсните пазари разкриха, че маркет-мейкърите и китовете са били хванати неподготвени. Въпреки това, ако настоящото ниво на подкрепа се задържи, професионалните трейдъри може да бъдат подтикнати да добавят дълги позиции, което в крайна сметка ще засили бичия импулс.

Вчера ликвидността на BTC на Binance се срина със 70%, след като премахна водещата си функция за търговия без такси за всички BTC двойки, с изключение на BTC/TUSD.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.