НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment

октомври 21, 2022 19:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment

Криптопазарът все още очаква катализатор, докато анализаторите се се вглеждат в хоризонта, за да предвидят следващия ход на Биткойн (BTC).

Един от показателите, който потенциално може да сигнализира какво предстои, е количеството на този токен на криптоборсите, както и обемът на изходящите и входящите потоци към тези платформи.

Компанията за пазарни анализи Santiment сподели на 19 октомври, че наскоро от борсите изтекоха 40,572 BTC в рамките на един ден, което е най-голямото дневно количество Биткойн, напуснало платформите за търговия през последните четири месеца.

Платформата добави, че “предлагането на монети на борсите е спаднало до 8.48%” – най-ниското ниво от ноември 2018 г. насам. В публикацията също се  посочи, че намаляването на предлагането на токени на борсите означава, че има по-малък риск от бъдещи разпродажби.

Като се имат предвид техническите показателите, наподобяващи мечите му ценови движения по време на предишни пазарни сривове, това развитие е добра новина за пазара.

Това също може да засили доверието в прогнозите на по-бичи анализатори, очакващи тя все пак да направи значителен възходящ импулс и “скоро да изненада всички”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Oгромна сума Биткойн (BTC) се мести за първи път от 2018 г.


Като аргумент на тези данни, от Santiment също споделиха, че все повече трейдъри са шорт на крипто пазарите. Според фирмата това може да предвещава отскок на пазарите след масови ликвидации.

Със спада на криптопазарите в четвъртък късите позиции се отваряха в големи количества за повечето алткойни, тъй като търговците се опитват да спечелят от спада на цените. 

Исторически погледнато, когато ставките за финансиране (funding rate) показват значителни къси позиции, ликвидациите са по-чести и може да се стигне до изненадващи отскоци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.