Home

Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment

21.10.2022 19:14 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment

Криптопазарът все още очаква катализатор, докато анализаторите се се вглеждат в хоризонта, за да предвидят следващия ход на Биткойн (BTC).

Един от показателите, който потенциално може да сигнализира какво предстои, е количеството на този токен на криптоборсите, както и обемът на изходящите и входящите потоци към тези платформи.

Компанията за пазарни анализи Santiment сподели на 19 октомври, че наскоро от борсите изтекоха 40,572 BTC в рамките на един ден, което е най-голямото дневно количество Биткойн, напуснало платформите за търговия през последните четири месеца.

Платформата добави, че “предлагането на монети на борсите е спаднало до 8.48%” – най-ниското ниво от ноември 2018 г. насам. В публикацията също се  посочи, че намаляването на предлагането на токени на борсите означава, че има по-малък риск от бъдещи разпродажби.

Като се имат предвид техническите показателите, наподобяващи мечите му ценови движения по време на предишни пазарни сривове, това развитие е добра новина за пазара.

Това също може да засили доверието в прогнозите на по-бичи анализатори, очакващи тя все пак да направи значителен възходящ импулс и “скоро да изненада всички”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Oгромна сума Биткойн (BTC) се мести за първи път от 2018 г.


Като аргумент на тези данни, от Santiment също споделиха, че все повече трейдъри са шорт на крипто пазарите. Според фирмата това може да предвещава отскок на пазарите след масови ликвидации.

Със спада на криптопазарите в четвъртък късите позиции се отваряха в големи количества за повечето алткойни, тъй като търговците се опитват да спечелят от спада на цените. 

Исторически погледнато, когато ставките за финансиране (funding rate) показват значителни къси позиции, ликвидациите са по-чести и може да се стигне до изненадващи отскоци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Големи количества Биткойн отиват към борсите – каква е причината?

Напоследък се наблюдава ръст на Биткойн наличноститена борсите, като по данни на Glassnode през последния месец на борсите са прехвърлени около 64,000 BTC, което се равнява на около $4.1 милиарда.

19.07.2024 11:30 1мин. четене

Биткойн: Ще бъде ли обявен от Тръмп за стратегически резерв на САЩ?

Говори се, че бившият президент и настоящ кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп ще обяви Биткойн за „стратегически резервен актив“ на крипто конференция в Нашвил по-късно този месец. Този потенциален ход може да отбележи значителна промяна във финансовата стратегия на САЩ.

19.07.2024 10:00 2мин. четене

Приключи ли корекцията в цената на Биткойн?

Крипто стратег, който точно прогнозира корекцията преди халвинга, сега смята, че BTC навлиза във възходящ тренд.

19.07.2024 9:30 1мин. четене

Биткойн ще достигне $110,000 при следващото голямо рали

Очаква се водещата криптовалута да достигне $110,000 при следващото си голямо рали въпреки продължаващите опасения за тенденцията на „по-ниски върхове и по-ниски дъна“ на BTC графиката.

19.07.2024 8:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.