НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment

октомври 21, 2022 19:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Шансът за спад се е понижил, твърдят от Santiment

Криптопазарът все още очаква катализатор, докато анализаторите се се вглеждат в хоризонта, за да предвидят следващия ход на Биткойн (BTC).

Един от показателите, който потенциално може да сигнализира какво предстои, е количеството на този токен на криптоборсите, както и обемът на изходящите и входящите потоци към тези платформи.

Компанията за пазарни анализи Santiment сподели на 19 октомври, че наскоро от борсите изтекоха 40,572 BTC в рамките на един ден, което е най-голямото дневно количество Биткойн, напуснало платформите за търговия през последните четири месеца.

Платформата добави, че „предлагането на монети на борсите е спаднало до 8.48%“ – най-ниското ниво от ноември 2018 г. насам. В публикацията също се  посочи, че намаляването на предлагането на токени на борсите означава, че има по-малък риск от бъдещи разпродажби.

Като се имат предвид техническите показателите, наподобяващи мечите му ценови движения по време на предишни пазарни сривове, това развитие е добра новина за пазара.

Това също може да засили доверието в прогнозите на по-бичи анализатори, очакващи тя все пак да направи значителен възходящ импулс и „скоро да изненада всички“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Oгромна сума Биткойн (BTC) се мести за първи път от 2018 г.


Като аргумент на тези данни, от Santiment също споделиха, че все повече трейдъри са шорт на крипто пазарите. Според фирмата това може да предвещава отскок на пазарите след масови ликвидации.

Със спада на криптопазарите в четвъртък късите позиции се отваряха в големи количества за повечето алткойни, тъй като търговците се опитват да спечелят от спада на цените. 

Исторически погледнато, когато ставките за финансиране (funding rate) показват значителни къси позиции, ликвидациите са по-чести и може да се стигне до изненадващи отскоци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене