НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Копачите продават големи количества токени

ноември 17, 2022 7:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Копачите продават големи количества токени

Биткойн копачите са едни от най-дългосрочните притежатели на BTC, но това обикновено се случва, когато бичият пазар е в разгара си и те не трябва да се притесняват за паричните потоци.

Понастоящем паричните потоци на миньорите рязко спаднаха и тъй като цената на дигиталния актив продължава да се понижава, копачите на BTC са поставени в затруднено положение. В отговор на това те започнаха да продават монетите си, за да продължат дейността си.

Продажба на 7,700 BTC

Откакто крипто зимата започна за пръв път след срива на Terra през май, миньорите на BТC все по-често продават своите токени, за да оцелеят. През последните няколко месеца количеството на BTC, които миньорите продават, се увеличава.

С последния спад на крипто пазара се съобщава, че миньорите са продали повече от 7,700 BTC в рамките на 7 дни, според доклад на Glassnode. Това се превръща в най-значителната разпродажба от страна на копачите за 4-годишен период, което води до рязък спад на балансите им. Общо 7,761 BTC са били продадени. Биткойн балансите им са намалели с 10% през този 7-дневен период и това води до близо едногодишното им дъно.

Графиката показва, че резкият спад е свързан със спада на цените на флагманската криптовалута. Така че миньорите продължават да следват историческите тенденции, при които държат, когато цената се подобрява и продават монетите си в периоди на ниски цени.

Защо миньорите продават BTC?

Спадът в цената на Биткойн е основната причина за разпродажбите, извършвани от тези миньори. Ниските цени на BTC не само влияят на маржовете на печалба на техните машини за добив, но и на настроенията на инвеститорите през този период.

Тъй като инвеститорите все още са много предпазливи по отношение на инвестициите в криптовалути, акциите на компаниите за добив на Биткойн спаднаха значително. Това означава, че добивните компании са принудени да се обърнат към резервите си от BTC, за да имат достатъчно парични потоци за бизнеса си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн инвеститорите не искат да имат общо с другите криптовалути – Майкъл Сейлър


Миньорите вероятно също така ще продължат да продават BTC като се има предвид, че пазарът все още не е дал признаци, че е достигнал дъно. Ако цените се понижат, повече миньори ще трябва да продават, за да реализират някакъв паричен поток.

Междувременно тези миньори увеличават предлагането на пазар, който няма достатъчно търсене, за да го поеме. Като се има предвид това, цената на Биткойн вероятно ще продължи да спада, тъй като погромът на FTX ще се разгръща постепенно през следващите няколко месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене