НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Копачите продават големи количества токени

17.11.2022 7:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Копачите продават големи количества токени

Биткойн копачите са едни от най-дългосрочните притежатели на BTC, но това обикновено се случва, когато бичият пазар е в разгара си и те не трябва да се притесняват за паричните потоци.

Понастоящем паричните потоци на миньорите рязко спаднаха и тъй като цената на дигиталния актив продължава да се понижава, копачите на BTC са поставени в затруднено положение. В отговор на това те започнаха да продават монетите си, за да продължат дейността си.

Продажба на 7,700 BTC

Откакто крипто зимата започна за пръв път след срива на Terra през май, миньорите на BТC все по-често продават своите токени, за да оцелеят. През последните няколко месеца количеството на BTC, които миньорите продават, се увеличава.

С последния спад на крипто пазара се съобщава, че миньорите са продали повече от 7,700 BTC в рамките на 7 дни, според доклад на Glassnode. Това се превръща в най-значителната разпродажба от страна на копачите за 4-годишен период, което води до рязък спад на балансите им. Общо 7,761 BTC са били продадени. Биткойн балансите им са намалели с 10% през този 7-дневен период и това води до близо едногодишното им дъно.

Графиката показва, че резкият спад е свързан със спада на цените на флагманската криптовалута. Така че миньорите продължават да следват историческите тенденции, при които държат, когато цената се подобрява и продават монетите си в периоди на ниски цени.

Защо миньорите продават BTC?

Спадът в цената на Биткойн е основната причина за разпродажбите, извършвани от тези миньори. Ниските цени на BTC не само влияят на маржовете на печалба на техните машини за добив, но и на настроенията на инвеститорите през този период.

Тъй като инвеститорите все още са много предпазливи по отношение на инвестициите в криптовалути, акциите на компаниите за добив на Биткойн спаднаха значително. Това означава, че добивните компании са принудени да се обърнат към резервите си от BTC, за да имат достатъчно парични потоци за бизнеса си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн инвеститорите не искат да имат общо с другите криптовалути – Майкъл Сейлър


Миньорите вероятно също така ще продължат да продават BTC като се има предвид, че пазарът все още не е дал признаци, че е достигнал дъно. Ако цените се понижат, повече миньори ще трябва да продават, за да реализират някакъв паричен поток.

Междувременно тези миньори увеличават предлагането на пазар, който няма достатъчно търсене, за да го поеме. Като се има предвид това, цената на Биткойн вероятно ще продължи да спада, тъй като погромът на FTX ще се разгръща постепенно през следващите няколко месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

21.06.2024 17:59 1 мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $2 милиона в Биткойн за кампанията на Тръмп

Камерън и Тайлър Уинкълвос допринесоха значително за кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, дарявайки Биткойн на обща стойност $2 милиона.

21.06.2024 15:00 1 мин. четене

Крипто пазарът на червено – корекцията на Биткойн продължава

Въпреки скорошните наченки на възстановяване, Биткойн продължава фазата на корекция, повличайки със себе си по-голямата част от пазара на криптовалути.

21.06.2024 12:59 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.