НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): „Спящ“ крипто адрес прехвърли над $160 милиона

ноември 24, 2022 16:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): „Спящ“ крипто адрес прехвърли над $160 милиона

Голям Биткойн кит, който от 2015 г. до този момент държи 10,000 BTC, изненада инвеститорите като се има предвид естеството на монетите, придобити от този тип притежатели: всеки BTC в портфейла е придобит с помощта на незаконни дейности.

Още през 2014 г. голяма част от обема на Биткойн (BTC) беше осигурен от престъпници, услуги за пране на пари или граждани, които използваха криптовалутата за анонимни плащания. Особена част от криминалния обем представляваха откраднати или хакнати BTC. Китът, който днес прехвърли 10,000 BTC, е свързан с хака на Mt.Gox през 2014 г.

Както сочат данните от веригата, 65 BTC от портфейлите са изпратени на борсата за криптовалута HitBTC, което означава, че престъпниците се опитват да конвертират или изтеглят своите токени в пари в брой или други видове дигитални активи.

Като се има предвид успешната транзакция, борсата не е ограничила или отбелязала адреса като „незаконен“ или свързан с престъпни дейности, въпреки съществуващите публични данни. Засега не е ясно дали престъпниците ще могат да изперат средствата си и да ги преместят извън индустрията на дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво може да индикира края на мечия пазар?


По-рано главният изпълнителен директор на CryptoQuant описа как движението на въпросните средства не трябва да се счита за бичи фактор. Според Йънг Джу старите BTC или са собственост на лица, които не могат да използват услугите на KYC, или са били издадени в „ерата на беззаконието“, или се разпространяват чрез малки депозити, които не изискват KYC, което води до постепенен натиск върху пазара.

Като се има предвид броят на старите Биткойн китове и по-малките адреси, ще станем свидетели на непрекъснато нарастване на натиска върху пазара под формата на операции за пране на пари или продажби на борси без KYC, които позволяват депозити без потвърждение на самоличността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене