НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): “Спящ” крипто адрес прехвърли над $160 милиона

24.11.2022 16:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): “Спящ” крипто адрес прехвърли над $160 милиона

Голям Биткойн кит, който от 2015 г. до този момент държи 10,000 BTC, изненада инвеститорите като се има предвид естеството на монетите, придобити от този тип притежатели: всеки BTC в портфейла е придобит с помощта на незаконни дейности.

Още през 2014 г. голяма част от обема на Биткойн (BTC) беше осигурен от престъпници, услуги за пране на пари или граждани, които използваха криптовалутата за анонимни плащания. Особена част от криминалния обем представляваха откраднати или хакнати BTC. Китът, който днес прехвърли 10,000 BTC, е свързан с хака на Mt.Gox през 2014 г.

Както сочат данните от веригата, 65 BTC от портфейлите са изпратени на борсата за криптовалута HitBTC, което означава, че престъпниците се опитват да конвертират или изтеглят своите токени в пари в брой или други видове дигитални активи.

Като се има предвид успешната транзакция, борсата не е ограничила или отбелязала адреса като “незаконен” или свързан с престъпни дейности, въпреки съществуващите публични данни. Засега не е ясно дали престъпниците ще могат да изперат средствата си и да ги преместят извън индустрията на дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво може да индикира края на мечия пазар?


По-рано главният изпълнителен директор на CryptoQuant описа как движението на въпросните средства не трябва да се счита за бичи фактор. Според Йънг Джу старите BTC или са собственост на лица, които не могат да използват услугите на KYC, или са били издадени в “ерата на беззаконието”, или се разпространяват чрез малки депозити, които не изискват KYC, което води до постепенен натиск върху пазара.

Като се има предвид броят на старите Биткойн китове и по-малките адреси, ще станем свидетели на непрекъснато нарастване на натиска върху пазара под формата на операции за пране на пари или продажби на борси без KYC, които позволяват депозити без потвърждение на самоличността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи като доминиращ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, предимно през уикендите, което съвпадна с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

23.05.2024 17:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп започна да приема Биткойн, Етериум и други криптовалути за кампанията си

Уебсайтът на предизборната кампания на бившия президент Доналд Тръмп обяви, че приема дарения в криптовалута, като предоставя на потребителите възможността да правят вноски с фиатна валута или с различни криптовалути.

23.05.2024 7:00 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.