НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): “Спящ” крипто адрес прехвърли над $160 милиона

ноември 24, 2022 16:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): “Спящ” крипто адрес прехвърли над $160 милиона

Голям Биткойн кит, който от 2015 г. до този момент държи 10,000 BTC, изненада инвеститорите като се има предвид естеството на монетите, придобити от този тип притежатели: всеки BTC в портфейла е придобит с помощта на незаконни дейности.

Още през 2014 г. голяма част от обема на Биткойн (BTC) беше осигурен от престъпници, услуги за пране на пари или граждани, които използваха криптовалутата за анонимни плащания. Особена част от криминалния обем представляваха откраднати или хакнати BTC. Китът, който днес прехвърли 10,000 BTC, е свързан с хака на Mt.Gox през 2014 г.

Както сочат данните от веригата, 65 BTC от портфейлите са изпратени на борсата за криптовалута HitBTC, което означава, че престъпниците се опитват да конвертират или изтеглят своите токени в пари в брой или други видове дигитални активи.

Като се има предвид успешната транзакция, борсата не е ограничила или отбелязала адреса като “незаконен” или свързан с престъпни дейности, въпреки съществуващите публични данни. Засега не е ясно дали престъпниците ще могат да изперат средствата си и да ги преместят извън индустрията на дигитални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво може да индикира края на мечия пазар?


По-рано главният изпълнителен директор на CryptoQuant описа как движението на въпросните средства не трябва да се счита за бичи фактор. Според Йънг Джу старите BTC или са собственост на лица, които не могат да използват услугите на KYC, или са били издадени в “ерата на беззаконието”, или се разпространяват чрез малки депозити, които не изискват KYC, което води до постепенен натиск върху пазара.

Като се има предвид броят на старите Биткойн китове и по-малките адреси, ще станем свидетели на непрекъснато нарастване на натиска върху пазара под формата на операции за пране на пари или продажби на борси без KYC, които позволяват депозити без потвърждение на самоличността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.