НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Ситуацията в Китай може да тласне актива до нови дъна

ноември 29, 2022 19:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Ситуацията в Китай може да тласне актива до нови дъна

Биковете на Биткойн (BTC) успяха да стабилизират цената на актива над $16,000, удължавайки консолидацията му около това ниво. 

Забележително е, че перспективите на Биткойн да се покачи бяха възпрепятствани от протестите срещу COVID ограниченията в Китай, което предизвика нови сътресения на пазара. 

Всъщност анализаторът на Kitco News Джим Уайкоф отбеляза, че мечките на Биткойн все още запазват краткосрочно техническо предимство, като активът гледа към възможna корекция под $16,000. 

Макар че биковете стабилизираха цените, след като те достигнаха двугодишно дъно миналата седмица, биковете са разочаровани, тъй като цената на Биткойн не отбеляза търсене на сигурно убежище на фона на гражданските размирици в Китай през уикенда. 

Мечките на Биткойн имат цялостно техническо предимство в краткосрочен план. Въпреки това неотдавнашните странични ценови действия са много леко положителни за биковете.

Забележително е, че Биткойн все още се сблъсква с последиците от срива на FTX върху общия пазар. Най-голямата криптовалута продължава да бъде затруднена от преобладаващите макроикономически фактори, като събитията, свързани с гражданските вълнения в Китай, представят мрачна перспектива пред пазарите.

Анализаторите прогнозират, че сътресенията в Китай могат да доведат до напрежение във веригата на доставките, което ще затрудни контрола върху инфлацията и лихвените проценти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от Биткойн и големите инвеститори – Том Лий


Майкъл ван де Поуп сподели на 28 ноември, че Биткойн не е успял да пробие ключови зони. Той предупреди, че пазарът може да достигне нови дъна в зависимост от развитието на ситуацията в Китай.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене

Биткойн миньорите стават прекалено много – има ли печалба за всички?

Доклад на Glassnode разкри, че въпреки забележителния ръст на общите мрежови такси и на дела на приходите на миньорите от тези такси през последните месеци, приходите на Биткойн (BTC) миньорите са останали сравнително скромни.

септември 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Ето какво може да възпрепятства приемането на Биткойн ETF през октомври

В средата на октомври Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) ще вземе решение относно спот Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock. 

септември 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Етериум: Цената може да скочи значително още тази година според прогноза на популярен трейдър

Добре познат крипто стратег предположи, че Етериум (ETH), водещият протокол за смарт договори и най-големият алткойн по пазарна капитализация, може да претърпи ръст към края на годината.

септември 27, 2023 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.