Home

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

04.12.2022 22:05 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

Според доклад на “Коммерсанть” доста миньори в Русия се сдобиват с все повече съоръжения за добив на BTC през четвъртото тримесечие на 2022 г. Според информацията продажбата на ASIC ригове е скочила в края на годината, което е изненадващо, имайки предвид непрекъснатия спад на крипто активите на пазара.

Според данните продажбите на един от дистрибуторите на ригове в Русия – Chikot – през периода от 1-во до 3-то тримесечие са били по-високи от продажбите през същия период на 2021 г. със 65%. А продажбите през октомври и ноември са дори повече от тези през миналите тримесечия.

Токът в Русия е по-евтин, а освен това страната осигури по-достъпна електроенергия за много региони, което улесни домакинствата и бизнесите по тези места. 

Друга причина за купуването на повече ASIC платформи за крипто добив е евтиното предлагане на оборудването.

Нарастващият интерес към крипто добива като реална инвестиционна възможност също доведе до скока в покупките на минни платформи. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица


Ето на какво се дължи възхода

Възходът в покупките на ригове започна, след като Министерството на финансите на Руската федерация и Банката на Русия се съгласиха да подкрепят крипто добива в регионите с повече разпределени енергийни ресурси.

Също така руските регулаторни органи представиха законопроект за легализиране на добива и продажбата на добитите активи в страната. 

Междувременно приходите от миннодобивната дейност в Русия се увеличиха, въпреки че цената на BTC отбеляза почти двегодишно дъно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Проучване: Кой всъщност притежава Биткойн в Америка?

Неотдавнашно проучване на Института „Накамото“ разкри изненадващи данни за демографските характеристики на притежателите на Биткойн (BTC) в Съединените щати, като оспори общите предположения за типичния инвеститор в криптовалута.

23.07.2024 15:30 2мин. четене

Биткойн ще избухне, ако Тръмп спечели – Робърт Кийосаки

Милиардерът инвеститор Робърт Кийосаки отново се застъпи за Биткойн, предполагайки, че евентуалното управление на Тръмп може значително да повиши стойността му.

23.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.