НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

декември 4, 2022 22:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

Според доклад на “Коммерсанть” доста миньори в Русия се сдобиват с все повече съоръжения за добив на BTC през четвъртото тримесечие на 2022 г. Според информацията продажбата на ASIC ригове е скочила в края на годината, което е изненадващо, имайки предвид непрекъснатия спад на крипто активите на пазара.

Според данните продажбите на един от дистрибуторите на ригове в Русия – Chikot – през периода от 1-во до 3-то тримесечие са били по-високи от продажбите през същия период на 2021 г. със 65%. А продажбите през октомври и ноември са дори повече от тези през миналите тримесечия.

Токът в Русия е по-евтин, а освен това страната осигури по-достъпна електроенергия за много региони, което улесни домакинствата и бизнесите по тези места. 

Друга причина за купуването на повече ASIC платформи за крипто добив е евтиното предлагане на оборудването.

Нарастващият интерес към крипто добива като реална инвестиционна възможност също доведе до скока в покупките на минни платформи. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица


Ето на какво се дължи възхода

Възходът в покупките на ригове започна, след като Министерството на финансите на Руската федерация и Банката на Русия се съгласиха да подкрепят крипто добива в регионите с повече разпределени енергийни ресурси.

Също така руските регулаторни органи представиха законопроект за легализиране на добива и продажбата на добитите активи в страната. 

Междувременно приходите от миннодобивната дейност в Русия се увеличиха, въпреки че цената на BTC отбеляза почти двегодишно дъно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Насочва ли се цената към $26,000?

След пазарен анализ от предишния петък крипто пазарът претърпя нетни изходящи потоци в размер на $17 милиарда, което е довело до текуща оценка от $1.13 трилиона, отразяваща спад от 1.54%. 

юни 5, 2023 16:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.