НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

декември 4, 2022 22:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

Според доклад на „Коммерсанть“ доста миньори в Русия се сдобиват с все повече съоръжения за добив на BTC през четвъртото тримесечие на 2022 г. Според информацията продажбата на ASIC ригове е скочила в края на годината, което е изненадващо, имайки предвид непрекъснатия спад на крипто активите на пазара.

Според данните продажбите на един от дистрибуторите на ригове в Русия – Chikot – през периода от 1-во до 3-то тримесечие са били по-високи от продажбите през същия период на 2021 г. със 65%. А продажбите през октомври и ноември са дори повече от тези през миналите тримесечия.

Токът в Русия е по-евтин, а освен това страната осигури по-достъпна електроенергия за много региони, което улесни домакинствата и бизнесите по тези места. 

Друга причина за купуването на повече ASIC платформи за крипто добив е евтиното предлагане на оборудването.

Нарастващият интерес към крипто добива като реална инвестиционна възможност също доведе до скока в покупките на минни платформи. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица


Ето на какво се дължи възхода

Възходът в покупките на ригове започна, след като Министерството на финансите на Руската федерация и Банката на Русия се съгласиха да подкрепят крипто добива в регионите с повече разпределени енергийни ресурси.

Също така руските регулаторни органи представиха законопроект за легализиране на добива и продажбата на добитите активи в страната. 

Междувременно приходите от миннодобивната дейност в Русия се увеличиха, въпреки че цената на BTC отбеляза почти двегодишно дъно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене