НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Над 4,500% печалби предстоят, твърди Кати Ууд

ноември 4, 2022 18:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Над 4,500% печалби предстоят, твърди Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на фирмата за управление на инвестиции ARK Invest Кати Ууд сподели силно оптимистичната си прогноза за Биткойн (BTC).

Запитана в ново интервю за Bloomberg дали ARK Invest все още „държи на прогнозата за $1 милион“, Ууд отговаря утвърдително.

Прогнозата на Ууд

Според нея криптовалутата може да надхвърли $1 милион до 2030 г., което представлява увеличение от над 4,600% спрямо настоящата цена.

О, да. Повече от $1 милион… до 2030 г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува около $20,600.

Относно приемането на Биткойн от институционалните инвеститори, основателят и главен изпълнителен директор на ARK Invest каза, че спадът на цената на водещата криптовалута с около 70% от историческия ѝ връх предизвика повишен интерес от страна на големите инвеститори.

Наистина изглежда, че институциите навлизат. Те възприемат този спад на цената от близо $70,000 до около $20,000 като възможност да се придвижат към нов клас активи.

Според Ууд интересът на институционалните инвеститори към Биткойн е бил предизвикан от базираната в Бостън, Масачузетс, инвестиционна консултантска фирма Cambridge Associates преди четири години.

През 2018 г. Cambridge Associates, която е консултант за институционалното пространство, по същество каза на своите клиенти: „Добре, може да не ви харесва това нещо, наречено Биткойн, може да ви звучи като Понци схема, но то действа като нов клас активи“

И това привлече вниманието им, защото това, което институционалните инвестиционни мениджъри не могат да пропуснат, е нов клас активи, който ще диверсифицира портфейла, т.е. ще намали корелацията на възвръщаемостта. И Биткойн прави това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост


Достигнахме ли дъното?

Разглеждайки текущото ценово действие, както и трендовете на водещият дигитален актив, фирмата за блокчейн анализ Glassnode сподели интересни наблюдения. В последния си седмичен доклад те обтелязват, че Биткойн е във фаза на откриване на дъно, като в тази фаза се очаква цената ще варира между два модела, проследяващи дъното.

Единият е реализираната цена, която според фирмата може да се разглежда като средната цена на придобиване на монета за по-широкия пазар. Glassnode посочват, че когато споте цената се търгува под реализираната цена, може да се твърди, че пазарът е на нереализирана загуба.

Долната лента на Mayer Multiple е другия модел. Mayer Multiple е съотношението между цената и 200-дневата проста плъзгаща средна. Според Glassnode, моделът помага да се проследят условия на свръхпродаденост или свръхкупеност при различните активи.

Забележително е, че този модел се повтаря и при настоящия мечи пазар, като дъната за юни се търгуваха под двата модела в продължение на 35 дни. Понастоящем пазарът се доближава до долната граница на реализираната цена при $21,111, като пробив над нея би бил забележителен знак за сила.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене