НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Над 4,500% печалби предстоят, твърди Кати Ууд

ноември 4, 2022 18:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Над 4,500% печалби предстоят, твърди Кати Ууд

Главният изпълнителен директор на фирмата за управление на инвестиции ARK Invest Кати Ууд сподели силно оптимистичната си прогноза за Биткойн (BTC).

Запитана в ново интервю за Bloomberg дали ARK Invest все още “държи на прогнозата за $1 милион”, Ууд отговаря утвърдително.

Прогнозата на Ууд

Според нея криптовалутата може да надхвърли $1 милион до 2030 г., което представлява увеличение от над 4,600% спрямо настоящата цена.

О, да. Повече от $1 милион… до 2030 г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува около $20,600.

Относно приемането на Биткойн от институционалните инвеститори, основателят и главен изпълнителен директор на ARK Invest каза, че спадът на цената на водещата криптовалута с около 70% от историческия ѝ връх предизвика повишен интерес от страна на големите инвеститори.

Наистина изглежда, че институциите навлизат. Те възприемат този спад на цената от близо $70,000 до около $20,000 като възможност да се придвижат към нов клас активи.

Според Ууд интересът на институционалните инвеститори към Биткойн е бил предизвикан от базираната в Бостън, Масачузетс, инвестиционна консултантска фирма Cambridge Associates преди четири години.

През 2018 г. Cambridge Associates, която е консултант за институционалното пространство, по същество каза на своите клиенти: “Добре, може да не ви харесва това нещо, наречено Биткойн, може да ви звучи като Понци схема, но то действа като нов клас активи”

И това привлече вниманието им, защото това, което институционалните инвестиционни мениджъри не могат да пропуснат, е нов клас активи, който ще диверсифицира портфейла, т.е. ще намали корелацията на възвръщаемостта. И Биткойн прави това.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) остава силен на фона на макроикономическа слабост


Достигнахме ли дъното?

Разглеждайки текущото ценово действие, както и трендовете на водещият дигитален актив, фирмата за блокчейн анализ Glassnode сподели интересни наблюдения. В последния си седмичен доклад те обтелязват, че Биткойн е във фаза на откриване на дъно, като в тази фаза се очаква цената ще варира между два модела, проследяващи дъното.

Единият е реализираната цена, която според фирмата може да се разглежда като средната цена на придобиване на монета за по-широкия пазар. Glassnode посочват, че когато споте цената се търгува под реализираната цена, може да се твърди, че пазарът е на нереализирана загуба.

Долната лента на Mayer Multiple е другия модел. Mayer Multiple е съотношението между цената и 200-дневата проста плъзгаща средна. Според Glassnode, моделът помага да се проследят условия на свръхпродаденост или свръхкупеност при различните активи.

Забележително е, че този модел се повтаря и при настоящия мечи пазар, като дъната за юни се търгуваха под двата модела в продължение на 35 дни. Понастоящем пазарът се доближава до долната граница на реализираната цена при $21,111, като пробив над нея би бил забележителен знак за сила.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.