НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) може да спадне до $10,000, твърди Джефри Тъкър

ноември 12, 2022 13:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) може да спадне до $10,000, твърди Джефри Тъкър

Биткойн (BTC) загуби ключовото ниво на подкрепа от $20,000, като пазарът все още търси възможно дъно.

Корекцията може да продължи

След неотдавнашната корекция Джефри Тъкър, основател на Brownstone Institute, предположи, че водещата криптовалута може да тества отново нивото от $10,000. В същото време той сподели тезата, че активът има да извърви дълъг път, за да излезе от мечия пазар, по време на интервю за Kitco News на 11 ноември. 

Според Тъкър пространството на криптовалутите остава рисково в момента, като същевременно предупреди инвеститорите да не купуват при спад, а посъветва да изчакат крипто зимата да свърши. 

Лично аз не вярвам, че това е добър момент за когото и да било да скочи. Смятам, че имаме да извървим дълъг път, преди да се изчисти положението, и не мисля, че има някакъв магически начин да погледнем техническите показатели на индустрията и да разберем кога точно ще стане това. <…> 

Бих казал, че точно сега, ако искате да печелите пари, вероятно е много рисковано място за вашите пари, защото може да се върнем обратно към $10,000 или дори много по-ниско.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Питър Шиф предупреждава Биткойн трейдърите


Какво може да доведе до възход?

Тъй като Биткойн е значително засегнат от преобладаващите макроикономически проблеми – инфлацията и повишаващия се лихвен процент – Тъкър предположи, че основният фокус трябва да бъде върху регулаторния аспект, тъй като той ще повлияе на следващата ценова траектория на актива.

Той отбеляза, че регулациите в сектора на криптовалутите продължават да се затягат, но твърди, че ако има промяна в режима във Вашингтон, това ще бъде благоприятно за BTC.

В същото време Тъкър твърди, че традиционните финансови играчи нямат интерес крипто да процъфтява, поради което се стремят към създаване на цифрови валути на централните банки (CBDC).

Въпреки продължаващите изследвания в областта на CBDC, Тъкър посочва, че подобна валута би била “катастрофа”. Според него централните банки нямат увереност да пуснат CBDC, като отбелязва, че валутната система би означавала изрязване на съществуващата финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Алткойн, който скочи с близо 600%, може да направи сериозен пробив нагоре

Крипто аналитикът Али Мартинез сподели положителни възгледи за Solana (SOL) на фона на забележителното представяне на актива през тази година.

декември 10, 2023 19:00 1 мин. четене

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.