НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Какво да следим след скорошния възход?

ноември 8, 2022 8:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво да следим след скорошния възход?

Цената на Биткойн (BTC) става все по-волатилна точно в периода на междинните избори, а по-късно тази седмица, на 10 ноември, ще бъдат публикувани данните за инфлацията от индекса на потребителските цени (CPI), които могат да окажат значително влияние върху пазара на криптовалути.

Предвид неотдавнашните сътресения на крипто пазара, при които водещият дигитален актив падна под $21,000, биковете започнаха да се борят с мечките, за да си възвърнат нивото като ключова подкрепа.

С настоящите колебания на цената на BTC специалистът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп подчерта значимите нива за Биткойн, които трябва да се наблюдават тази седмица. Поуп отбеляза, че Биткойн се е устремил към $21,500 и сега търси по-високо дъно, за да продължи инерцията.

Разглеждаме няколко нива на подкрепа, които искам да видя [BTC] да задържи. Търси се нивото от $20,500 и $20,300 и всъщност това са регионите, които ще разглеждам за потенциални дълги позиции.

Ниво на съпротива на Биткойн

Причината, поради която експертът отбеляза тази зона, се дължи на факта, че нивото от $20,400 до $20,500 служи като съпротива вече повече от месец. Поуп посочи:

Потенциалното обръщане на този регион би довело до заключението, че купувачите навлизат […], защото ако се задържим […] около $20,400, тогава ще получим продължение към високия диапазон от $22,500, което ще означава, че въздействието на пазара ще насочи значителна стойност и към алткойните.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL): Какво може да предстои за актива?


По отношение на ценовото действие на Биткойн може да се твърди, че ако той направи ново по-високо дъно, ще продължи да се движи към $22,500 и вероятно ще тества максимума на диапазона при $25,000, който в момента е решаващата съпротива.

Данните за индекса на потребителските цени ще окажат влияние върху цената на BTC

Тъй като доходността се покачва, или докладът за индекса на потребителските цени, или междинните избори оттук нататък вероятно ще бъдат решаващ фактор. Поуп заяви, че в бъдеще или CPI, или междинните избори вероятно ще окажат съществено влияние върху цената на Биткойн, поради което е разумно да се следи въздействието им върху пазара.

Ако доходността продължи да нараства, това почти сигурно ще има отрицателно въздействие върху цената на Биткойн. Ако обаче индексът на потребителските цени е по-нисък от очакваното, Биткойн и NASDAQ най-вероятно ще продължат да поскъпват.

Към настоящия момент Биткойн се търгува на цена от $19,800 – което представлява спад от 5% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.