НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Какво да следим след скорошния възход?

ноември 8, 2022 8:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво да следим след скорошния възход?

Цената на Биткойн (BTC) става все по-волатилна точно в периода на междинните избори, а по-късно тази седмица, на 10 ноември, ще бъдат публикувани данните за инфлацията от индекса на потребителските цени (CPI), които могат да окажат значително влияние върху пазара на криптовалути.

Предвид неотдавнашните сътресения на крипто пазара, при които водещият дигитален актив падна под $21,000, биковете започнаха да се борят с мечките, за да си възвърнат нивото като ключова подкрепа.

С настоящите колебания на цената на BTC специалистът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп подчерта значимите нива за Биткойн, които трябва да се наблюдават тази седмица. Поуп отбеляза, че Биткойн се е устремил към $21,500 и сега търси по-високо дъно, за да продължи инерцията.

Разглеждаме няколко нива на подкрепа, които искам да видя [BTC] да задържи. Търси се нивото от $20,500 и $20,300 и всъщност това са регионите, които ще разглеждам за потенциални дълги позиции.

Ниво на съпротива на Биткойн

Причината, поради която експертът отбеляза тази зона, се дължи на факта, че нивото от $20,400 до $20,500 служи като съпротива вече повече от месец. Поуп посочи:

Потенциалното обръщане на този регион би довело до заключението, че купувачите навлизат […], защото ако се задържим […] около $20,400, тогава ще получим продължение към високия диапазон от $22,500, което ще означава, че въздействието на пазара ще насочи значителна стойност и към алткойните.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL): Какво може да предстои за актива?


По отношение на ценовото действие на Биткойн може да се твърди, че ако той направи ново по-високо дъно, ще продължи да се движи към $22,500 и вероятно ще тества максимума на диапазона при $25,000, който в момента е решаващата съпротива.

Данните за индекса на потребителските цени ще окажат влияние върху цената на BTC

Тъй като доходността се покачва, или докладът за индекса на потребителските цени, или междинните избори оттук нататък вероятно ще бъдат решаващ фактор. Поуп заяви, че в бъдеще или CPI, или междинните избори вероятно ще окажат съществено влияние върху цената на Биткойн, поради което е разумно да се следи въздействието им върху пазара.

Ако доходността продължи да нараства, това почти сигурно ще има отрицателно въздействие върху цената на Биткойн. Ако обаче индексът на потребителските цени е по-нисък от очакваното, Биткойн и NASDAQ най-вероятно ще продължат да поскъпват.

Към настоящия момент Биткойн се търгува на цена от $19,800 – което представлява спад от 5% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене