Home

Биткойн (BTC): Какво да следим след скорошния възход?

08.11.2022 8:40 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво да следим след скорошния възход?

Цената на Биткойн (BTC) става все по-волатилна точно в периода на междинните избори, а по-късно тази седмица, на 10 ноември, ще бъдат публикувани данните за инфлацията от индекса на потребителските цени (CPI), които могат да окажат значително влияние върху пазара на криптовалути.

Предвид неотдавнашните сътресения на крипто пазара, при които водещият дигитален актив падна под $21,000, биковете започнаха да се борят с мечките, за да си възвърнат нивото като ключова подкрепа.

С настоящите колебания на цената на BTC специалистът по крипто търговия Майкъл ван де Поуп подчерта значимите нива за Биткойн, които трябва да се наблюдават тази седмица. Поуп отбеляза, че Биткойн се е устремил към $21,500 и сега търси по-високо дъно, за да продължи инерцията.

Разглеждаме няколко нива на подкрепа, които искам да видя [BTC] да задържи. Търси се нивото от $20,500 и $20,300 и всъщност това са регионите, които ще разглеждам за потенциални дълги позиции.

Ниво на съпротива на Биткойн

Причината, поради която експертът отбеляза тази зона, се дължи на факта, че нивото от $20,400 до $20,500 служи като съпротива вече повече от месец. Поуп посочи:

Потенциалното обръщане на този регион би довело до заключението, че купувачите навлизат […], защото ако се задържим […] около $20,400, тогава ще получим продължение към високия диапазон от $22,500, което ще означава, че въздействието на пазара ще насочи значителна стойност и към алткойните.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Solana (SOL): Какво може да предстои за актива?


По отношение на ценовото действие на Биткойн може да се твърди, че ако той направи ново по-високо дъно, ще продължи да се движи към $22,500 и вероятно ще тества максимума на диапазона при $25,000, който в момента е решаващата съпротива.

Данните за индекса на потребителските цени ще окажат влияние върху цената на BTC

Тъй като доходността се покачва, или докладът за индекса на потребителските цени, или междинните избори оттук нататък вероятно ще бъдат решаващ фактор. Поуп заяви, че в бъдеще или CPI, или междинните избори вероятно ще окажат съществено влияние върху цената на Биткойн, поради което е разумно да се следи въздействието им върху пазара.

Ако доходността продължи да нараства, това почти сигурно ще има отрицателно въздействие върху цената на Биткойн. Ако обаче индексът на потребителските цени е по-нисък от очакваното, Биткойн и NASDAQ най-вероятно ще продължат да поскъпват.

Към настоящия момент Биткойн се търгува на цена от $19,800 – което представлява спад от 5% през последните 24 часа.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ще бъде ли обявен от Тръмп за стратегически резерв на САЩ?

Говори се, че бившият президент и настоящ кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп ще обяви Биткойн за „стратегически резервен актив“ на крипто конференция в Нашвил по-късно този месец. Този потенциален ход може да отбележи значителна промяна във финансовата стратегия на САЩ.

19.07.2024 10:00 2мин. четене

Приключи ли корекцията в цената на Биткойн?

Крипто стратег, който точно прогнозира корекцията преди халвинга, сега смята, че BTC навлиза във възходящ тренд.

19.07.2024 9:30 1мин. четене

Биткойн ще достигне $110,000 при следващото голямо рали

Очаква се водещата криптовалута да достигне $110,000 при следващото си голямо рали въпреки продължаващите опасения за тенденцията на „по-ниски върхове и по-ниски дъна“ на BTC графиката.

19.07.2024 8:30 2мин. четене

Биткойн (BTC) бележи експлозивен ръст на обема на търговията

Тъй като традиционните финанси интегрират криптовалутата чрез иновации като спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн и крипто дебитни карти, обемът на BTC търговията рязко нарасна, конкурирайки се с лидери като Visa и Mastercard.

19.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.