НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) е мъртъв, твърдят от The Economist

ноември 19, 2022 9:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) е мъртъв, твърдят от The Economist

В неотдавнашен доклад, публикуван от The Economist, озаглавен "Това ли е краят на крипто?", те разказват на аудиторията си как дигиталните валути са се сринали през последните месеци и колко катастрофален е бил крахът на FTX.

От ноември 2021 г. до ноември 2022 г. Биткойн (BTC) е паднал от $69,000 на $16,000.

Това ли е краят на криптовалутите?

Биткойн е спаднал с повече от 75% само за една година като инвеститорите в пространството в момента са с мечи настроения за бъдещето на криптопазара. В същото време Биткойн спадна под $16,000 за кратък период от време, когато FTX, една от най-големите борси за криптовалути, се сгромоляса преди няколко седмици.

Падението на FTX беше едно от най-значимите негативни събития тип “черен лебед”, които засегнаха криптопазара като цяло. Цената на повечето дигитални валути спадна и други борси или кредитни компании трябваше да спрат тегленията, за да останат активни в индустрията.

Сега The Economist съобщава, че Биткойн и криптовалутите са достигнали края си след повече от 13 години, откакто Биткойн беше пуснат за първи път.

Докладът гласи следното:

Днес не е останало нищо друго освен 1 милиоон разярени кредитори, десетки разклатени криптофирми и множество регулаторни и криминални проверки. Високоскоростната имплозия на FTX нанесе катастрофален удар на индустрия с история на провали и скандали. Никога досега криптоиндустрията не е изглеждала толкова престъпна, разточителна и безполезна.

Обективни ли са критиците на криптовалутите?

Въпреки това в доклада не се говори за това как традиционните финансови пазари също са засегнати от настоящата глобална инфлационна криза и повишаването на лихвените проценти. Освен това имаше и много големи компании, които загубиха повече от 80% от стойността си за една година. Ето защо е важно да вземем предвид всички тези неща, когато говорим за текущото състояние на пазара на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ел Салвадор ще купуват по един Биткойн (BTC) всеки ден


Нещо повече, дигиталните валути позволиха на хората от цял свят, особено в развиващите се страни, да избегнат диктаторските правителства и техния контрол и да изпращат и получават трансгранични плащания, без да е необходимо да разчитат на централизирани финансови компании.

Случаят със Салвадор може да се използва, за да се илюстрира как използването на Биткойн е помогнало на семействата да избегнат плащането на високи такси при прехвърлянето на средства между Съединените щати и родната им страна. Благодарение на разрастването на Биткойн в Салвадор са спестени над $400 милиона годишно от комисиони, които преди това са били плащани на компании като MoneyGram или Western Union.

Освен това Биткойн и криптовалутите работят с ясно определени цикли. Инвеститорите и физическите лица, които се интересуват от цената и знаят как да управляват тези цикли са тези, които създават най-успешните компании в пространството.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от около $16,500 и има пазарна капитализация от $318 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.