НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Цената се възстанови над $16,000 – какво да очакваме?

ноември 23, 2022 8:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Цената се възстанови над $16,000 – какво да очакваме?

Във вторник Биткойн (BTC) успя да възстанови част от загубите си след скорошното дъно, което съвпадна с новината, че Ark Investment Management на известната инвеститорка Кати Ууд е закупила акции на Биткойн тръста на Grayscal (GBTC) на стойност $1.5 милиона.

Към момента на публикуване Биткойн (BTC) се търгува на цена от около $16,400 – което представлява ръст от 4.34% през последните 24 часа. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация достигна двугодишно дъно от $15,480 в понеделник, когато над пазара надвиснаха притеснения относно бъдещето на търговската фирма Genesis.

Пазарът реагира на новината за Genesis

Изглежда, че крипто трейдърите вече оценяват фалита на крипто заемодателя Genesis“, написа във вторник Едуард Моя, анализатор във валутния брокер Oanda.

В понеделник Genesis заяви, че “не планира да обяви банкрут в близко бъдеще”. The Wall Street Journal съобщи, че Genesis е търсила финансиране от Binance и Apollo Global Management и че най-голямата крипто борса в света по обем на търговия е отказала да инвестира, позовавайки се на потенциални конфликти на интереси.

Етериум (ETH) следваше подобна на Биткойн траектория като нарасна с около 5.5% до $1,160.

И все пак анализаторите отправят мечи предупреждения, тъй като крипто пазарите все още усвояват срива на борсата FTX, който разтърси индустрията.

Джулиъс де Кемпенаер, старши технически анализатор в StockCharts.com, заяви, че тъй като пазарът е “в процес на възприемане [на събитията]”, е възможно да видим по-нататъшен спад на BTC – вероятно до $12,500 преди края на годината.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки: Продължавам да вярвам в Биткойн въпреки FTX


Според Кемпенаер големите събития на пазарите могат да се отразят по два начина на цените: Единият е да се стигне до много бърз спад, пазарно рестартиране докато пазарът преосмисля случващото се. Другият начин е да се стигне до странична търговия и евентуално лек спад.

(Техническата графика показва, че цената на Биткойн може да спадне още повече и да се търгува между $12,500 и $18,000 – Джулиъс де Кемпенаер, StockCharts.com)

Подем на Уолстрийт може да стабилизира движенията на Биткойн

Моя отбеляза, че възстановяването на Уолстрийт може да осигури подкрепа за Биткойн, за да остане стабилен, но този сценарий “изглежда малко вероятен”, защото мечият пазар на акции “все още не е достигнал дъното си”.

Индексът S&P 500 се повиши с 0.7% във вторник, а през последния месец е нараснал с 3% след публикуването на по-добри от очакваните данни за инфлацията през октомври. Стратезите на Goldman Sachs обаче предупредиха, че в краткосрочен план пътят на акциите “вероятно ще бъде волатилен и низходящ“.

Междувременно Моя написа:

Биткойн има подкрепа пред нивото от $15,500, но ако то не се задържи, техническите продажби могат да изпратят цената към зоната от $13,500

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Биткойн временно проби $28,000 след споразумението за дълга на САЩ

Биткойн за кратко проби над $28,000 след като Белия дом успя да се споразумее за предварителна сметка за дълга на САЩ.

май 29, 2023 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.