НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Анализатор споделя прогноза – ето какво трябва да знаете

февруари 15, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор споделя прогноза – ето какво трябва да знаете

Криптостратегът и YouTuber Джейсън Пицино прогнозира, че Биткойн се готви да се възстанови, след като през последните седмици загуби над 10% от стойността си.

Въпреки спада той смята, че дългосрочният бичи тренд на криптовалутата все още е непокътнат, а сегашната корекция е просто част от общата тенденция.

Нива, които да следите

Въпреки това Пицино също така очаква, че Биткойн може да претърпи краткосрочни загуби, преди да се възстанови.

Той каза, че има няколко ключови нива, за които трябва да се внимава по отношение на спадовете, включително $20,700, $19,800 и $18,600. Анализаторът подчерта, че ако цената падне под $18,000, тогава цялостната структура ще се промени и тезата за бичия пазар няма да е валидна.

Прогнозата на Пицино за предстоящ скок

Въпреки краткосрочната си меча перспектива, той смята, че корекцията в крайна сметка ще подготви Биткойн за значителен възход.

Анализаторът посочи:

От гледна точка на собственото ми мнение за данните, които екстраполирах тук, и начина, по който ги интерпретирам, това е началото на следващия етап на възход.

Пицино използва сегашния спад като възможност за доларово осредняване (DCA) на Биткойн. Осредняването е инвестиционна стратегия, при която инвеститорът разпределя общата сума, която иска да инвестира, между периодични покупки на определен актив, независимо от цената на актива в момента на покупката.

Тази стратегия има за цел да намали въздействието на волатилността върху общата цена на покупката. Тя може да помогне за намаляване на рисковете, свързани с инвестирането.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена около $22,760, отбелязвайки 4% увеличение през последните 24 часа.

Въпреки неотдавнашния спад, Биткойн успя да отскочи след данните от индекса на потребителските цени (CPI).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Г-20 коментират колективно крипто регулиране


Състояние на криптопазара

Настоящото ценово действие на BTC отразява по-широкия криптопазар, на който през последните седмици се наблюдава консолидация.

Инвеститорите са загрижени и за потенциалното въздействие на регулаторните рестрикции върху криптопазара.

В заключение, макар че скорошната пазарна корекция може да е обезпокоителна за някои инвеститори, важно е да се помни, че Биткойн е преминавал през подобни ценови колебания и винаги се е възстановявал.

Вярата на Пицино в дългосрочния бичи тренд на BTC се споделя от много анализатори и инвеститорите могат да видят спадa като възможност за влизане на пазара на по-ниска цена.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум може да задмине Биткойн следващия бичи цикъл – Coin Bureau


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. – когато Биткойн достигна $69,000.

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн: MicroStrategy почти изплуваха на цената на покупка

Стойността на Биткойн се доближава до средната покупна цена на най-големия публичен притежател на криптовалутата – MicroStrategy.

март 21, 2023 19:00 2 мин. четене