НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Анализатор, предвидил дъното, сподели предупреждение

25.02.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Анализатор, предвидил дъното, сподели предупреждение

Трейдър, който отвори лонг в Биткойн, когато той достигна дъното си през ноември 2022 г., наскоро разкри, че е продал около 50% от своя BTC.

Той обсъжда причините за решението си, включително техническия анализ и външните пазарни фактори.

Според ДонАлт (DonAlt) една от причините да намали дела си в Биткойн се дължи на техническия анализ, който предполага, че водещата криптовалута ще се насочи надолу.

Той обясни, че когато няколко времеви рамки се намират на съпротива, като например при месечното и седмичното затваряне на BTC, има вероятност и месецът да затвори на червено, което означава, че съпротивата се е задържала.

Той също така отбеляза, че има възможност Биткойн да достигне $19,000, тъй като това е най-добрата налична месечна подкрепа и това би завършило обратен модел на глава и рамене.

Освен това ДонАлт каза, че възстановяването на индекса S&P 500 също е повлияло на решението му. Той твърди, че тази слабост ще се разпространи и на други пазари, включително и при криптовалутите. Той е очаквал, че S&P ще се оттегли значително и това се е случило, което е довело до “наистина ужасна седмица”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на този алткойн скочи с близо 15,000%


Освен това ДонАлт посочи като основание за решението си ралито на “меме акции” като Tesla и GameStop. Той отбеляза, че Tesla “скочи от $100 до $200 в съпротива”, което може да означава, че сме свидетели на малко отдръпване от рискови активи.

Трейдърът смята, че ако цената на Tesla се понижи, това може да се пренесе на традиционните пазари, както и при крипто активите. Според него множество индикатори намекват, че може да получим известен насрещен вятър. За първи път от дъното насам перспективите пред Биткойн не изглеждат добри, когато той ги разглежда на всички времеви рамки.

Като цяло решението на ДонАлт да продаде около 50% от дела си в Биткойн се основава на технически анализ и външни пазарни фактори. Той остава предпазлив по отношение на бъдещето на актива в краткосрочен план. Въпреки това той все още е оптимист за криптовалутата в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

21.06.2024 17:59 1 мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $2 милиона в Биткойн за кампанията на Тръмп

Камерън и Тайлър Уинкълвос допринесоха значително за кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, дарявайки Биткойн на обща стойност $2 милиона.

21.06.2024 15:00 1 мин. четене

Крипто пазарът на червено – корекцията на Биткойн продължава

Въпреки скорошните наченки на възстановяване, Биткойн продължава фазата на корекция, повличайки със себе си по-голямата част от пазара на криптовалути.

21.06.2024 12:59 2 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Standard Chartered става една от първите световни банки, които влизат в търговията с криптовалути

Standard Chartered създава бюро за търговия с Биткойн и Етериум, с което става една от първите световни банки, които започват спот търговия с криптовалути.

21.06.2024 12:17 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.