НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Биткойн падна под $44,000 - институциите продължават да акумулират

МАЙ. 17, 2021 01:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн падна под $44,000 - институциите продължават да акумулират

След като не успя да си възвърне нивото от $50,000, BTC се сблъсква с нов натиск от продавачите в краткосрочен план.

Краткосрочните колебания не означават края на бичия пазар.

 

Цената на Биткойн (BTC) падна под $46,000 в неделя за втори път от четири дни, очертавайки по-дълбока краткосрочна корекция за водещата цифрова валута.

 

BTC спадна до дъно от $43,963, според данни от CoinMarketCap, преди да направи умерено възстановяване до около $46,000. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация загуби 6% през деня и около 22% в рамките на последните седем дни.

 

Разпродажбата в BTC допринесе за корекция на целия пазара, като Етериум (ETH) падна със 8%, Polkadot (DOT) с 6,4%, а Binance Coin (BNB) загуби 4,9% към момента на писане.

 

Пазарните настроения към криптовалутите се влошиха през последните дни, след като беше разкрито, че Tesla вече не приема плащания с Биткойн за своите автомобили.


Заглавия относно евентуално разследване на Binance от Министерството на правосъдието на Съединените щати също породиха опасения относно потенциална реакция на регулаторите.

  

Въпреки целия шум на пазара, институциите натрупват Биткойн с все по-голямо убеждение, предлагайки убедителни доказателства, че бичият пазар далеч не е приключил.

 

Bitcoin treasuries, които проследяват корпоративното и институционално излагане на BTC, съобщиха в събота, че институциите са натрупали 215,000 BTC през последните 30 дни. Това е еквивалентно на около 10 милиарда долара.

 

Корпорациите с Биткойн в баланса си са генерирали значителна възвръщаемост на инвестициите. Както Bitcoin treasuries съобщиха на 12-ти май, стойността на BTC резерва на MicroStrategy нарасна с 2,3 пъти. Стойността на Биткойните, държани от Square се увеличи 2,1 пъти. Авоарите на Riot Blockchain са се увеличили в стойност 9 пъти. Тези цифри леко спаднаха на фона на последната корекция на пазара.

 

Институциите изкупуват Биткойн през по-голямата част от годината. Те са една от най-големите причини за покачването на BTC от само 10,000 долара през миналото лято до максимум от около 64,000 долара през април.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарът е обхванат от 'екстремен страх' след туита на Мъск

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света