НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Пазарът е обхванат от 'екстремен страх' след туита на Мъск

МАЙ. 16, 2021 15:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пазарът е обхванат от 'екстремен страх' след туита на Мъск

Колебанията на пазарните настроения подчертават дълбокото влияние на Илон Мъск.

Индексът на крипто страх и алчност дава сигнал за “екстремен страх” за първи път от повече от година, като се понижи до 20 на 16-ти май.

 

Това се случва, след като главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск предизвика спад на пазара по-рано тази седмица, като обяви, че производителят на електронни автомобили ще спре плащанията с Биткойн.

 

След леко възстановяване, Биткойн все още се бори да се установи над $50,000, след като потъна до $46,716 по-рано днес на борсата Bitstamp.

 

Значително е, че индексът се покачи до годишен връх от 95 през февруари, малко след като Tesla обяви своята покупка на Биткойн на стойност 1,5 млрд. долара, което подчертава влиянието на Мъск на пазара.

 

Индексът, който се превърна в популярен инструмент за измерване на настроенията на Биткойн, включва фактори като нестабилност, инерция на пазара, публикации в социалните медии и доминантност на Биткойн.

 

На 14-ти март 2020 г. той достигна рекордно ниско ниво от 8, след като крипто пазара видя един от най-жестоките си сривове до момента по време на настъпването на пандемията.

 

Индексът също се намираше на почти нулеви нива през декември 2018 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Алабаланица МАЙ. 16, 2021 Слабите ръце, те не заслужават да са в крипто!
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SEC одобри първия Биткойн ETF

Разбира се, по-голямата част от тези усилия (ако не всички) бяха безполезни - причинени от намаляващото търсене по време на кризи, противопоставяне от страна на държавните органи или общата несигурнос...
ОКТ. 16, 2021 12:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво предстои за Биткойн над $60,000?

Най-голямата дигитална валута по пазарна капитализация се изкачи над $60,000 по-рано днес на борсата Bitstamp, както отрази CryptoDnes.Криптовалутата се търгува на $61,600 към момента на писане, споре...
ОКТ. 15, 2021 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC вероятно ще одобри Биткойн ETF следващата седмица

Позовавайки се на “хора, запознати с въпроса”, Bloomberg съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е готова да одобри първите борсово търгувани фондове за Биткойн в страната.Анонимните източн...
ОКТ. 15, 2021 13:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн заплатите за държавни служители са основен приоритет за Маями

Той също така посочи, че търси незабавно одобрение да постави Биткойн в баланса на Маями.Суарес каза пред Bloomberg News, че по отношение на плащането на държавни служители в Биткойн (BTC): „Искам да ...
ОКТ. 15, 2021 12:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света