НАЧАЛО Други

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

22.05.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

Според неотдавнашно изявление за пресата Binance Labs е направила стратегическа инвестиция в DEX от втори слой (L2) на име Aevo, който преди това беше известен като Ribbon Finance.

Aevo се позиционира като високопроизводителна DEX платформа за деривати, специално разработена за търговия с фючърси и безсрочни договори.

Този DeFi протокол функционира върху протокола от втори слой на Етериум (ETH), известен като OP Stack на Optimism (OP). Той функционира като книга за поръчки извън веригата, като сетълментът на поръчките се извършва в блокчейна на Етериум. За да се подобри мащабируемостта, протоколът използва Celestia (TIA) като високопроизводителен слой за наличност на данни (DA). Забележително е, че проектът е получил подкрепа от Paradigm, Dragonfly и Coinbase Ventures.

Според съобщението Aevo възнамерява да използва инвестицията, за да насърчи растежа на своята екосистема и общност. Понастоящем платформата може да се похвали с над 50,000 активни потребители месечно, които са извършили сделки, възлизащи на повече от $80 милиарда в обем на деривати.

В съответствие с предстоящата пътна карта Aevo планира да въведе стратегии за трезори, продукти за доходност и залог на Aevo. Тя се стреми да разшири гамата си от дериватни продукти, давайки възможност на разработчиците да разгръщат безпроблемно своите dApps към втори слой на Aevo, използвайки разширяващата се потребителска база и уникалните ѝ функции.

Binance Labs служи като акселератор и крило за рисков капитал на Binance.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.