НАЧАЛО Други

Binance провежда разговори с инвеститори, твърди Майк Алфред

декември 23, 2022 21:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance провежда разговори с инвеститори, твърди Майк Алфред

Инвеститорът в ценни книжа и Биткойн ентусиаст Майк Алфред наскоро направи редица (непотвърдени) твърдения за платформата за крипто търговия Binance.

Той спомена, че тя има „децентрализиран“ главен финансов директор (CFO) и че води преговори с големи инвеститори за подкрепа.

По-конкретно, Алфред каза, че е провел телефонен разговор с „мениджър на фонд, тясно свързан с един от най-ранните инвеститори в Binance“, който му казал, че борсата няма едно лице, което да изпълнява функциите на финансов директор, както той подробно описа в поредица от туитове, публикувани на 22 декември.

Според него вместо това група от над 20 служители в финансовия отдел на криптоборсата служат като „децентрализиран финансов директор“, тъй като нейният съосновател и главен изпълнителен директор (CEO) Чанпен Джао „не иска един централизиран финансов директор“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори ще се насочат към тези криптовалути, твърди проучване


Преговори с инвеститори

Освен това Алфред твърди, че борсата води активни разговори „с потенциални нови ключови инвеститори, включително Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет, за кръг от акции, който би осигурил подкрепа и доверие в компанията“.

Алфред също така твърди, че компанията е водила разговори „с одитор от първо ниво в продължение на месец“ и е инвестирала $500 милиона в Twitter, като е изгорила $547 милиона в BNB през последното тримесечие на 2022 г.

Въпреки това изявленията му бяха пренебрегнати от някои коментатори, изразили мнение, че Berkshire Hathaway никога не би се заинтересувала от финансирането на Binance, като се има предвид отрицателната позиция на нейния главен изпълнителен директор Бъфет и дясната му ръка Чарли Мънгър за криптовалутите. 

Междувременно неотдавнашно проучване класира Binance като най-голямата фирма в крипто индустрията, с екип от 7,300 служители, тъй като наемането на служители в сектора продължава да не се влияе от неуспехи като срива на FTX и мечите пазари, които доминираха през по-голямата част от 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене