НАЧАЛО Други

Binance предполагаемо търси регулаторно одобрение в Япония

септември 27, 2022 8:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance предполагаемо търси регулаторно одобрение в Япония

Binance, най-голямата крипто борса в света, предполагаемо търси лиценз за работа в Япония.

Хора, запознати с въпроса, заявиха пред Bloomberg, че по-дружелюбният подход на страната към криптовалутите и значителните възможности за присъединяване на нови потребители са привлекли борсата обратно в Япония.

В ход на затягане на стандартите в индустрията на дигиталните пари в страната, японската Агенция за финансови услуги предупреди борсата, че през 2018 г. е работила без регистрация.

Всъщност регулаторът също така заяви, че Binance вероятно са позволили на японски жители да откриват сметки, без да потвърждават самоличността си. Той също така добави, че борсата ще бъде изправена пред наказателни обвинения, ако продължи да извършва дейност без лиценз.

След 2018 г. японският регулатор отправи друго предупреждение към Binance миналата година, като заяви, че борсата работи в страната без регистрация.

Защо Binance отново се стреми към Япония?

Четири години след това позицията на Япония по отношение на криптовалутите се е смекчила. Вече е известно, че визията на японския министър-председател Фумио Кишида за “нов капитализъм” има за цел да стимулира японската икономика.

Министърът обеща да удвои богатството на домакинствата и предложи да подкрепи и подпомогне развитието на Web3 бизнесите в страната. В миналото Кишида също така заяви, че разработките, свързани с метавселената и NFT, ще бъдат част от стратегията за растеж на страната занапред.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE


Освен това още през месец юни Япония призна законно стабилните монети като дигитални пари. Приблизително по същото време стана ясно, че страната може да премахне проверката на токените преди листването им. Всъщност, към края на август беше съобщено, че регулаторите се стремят да облекчат правилата за данъчно облагане на криптовалутите.

В докладът на Bloomberg пише:

Облекченият подход на страната към криптовалутите и значителният потенциал за ръст на потребителите са основните причини за подновения интерес на Binance към третата по големина икономика в света.

Борсата се ангажира да работи с регулаторите и политиците за формиране на политики, които защитават потребителите, насърчават иновациите и придвижват нашата индустрия напред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.