НАЧАЛО Други

Binance предполагаемо търси регулаторно одобрение в Япония

септември 27, 2022 8:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance предполагаемо търси регулаторно одобрение в Япония

Binance, най-голямата крипто борса в света, предполагаемо търси лиценз за работа в Япония.

Хора, запознати с въпроса, заявиха пред Bloomberg, че по-дружелюбният подход на страната към криптовалутите и значителните възможности за присъединяване на нови потребители са привлекли борсата обратно в Япония.

В ход на затягане на стандартите в индустрията на дигиталните пари в страната, японската Агенция за финансови услуги предупреди борсата, че през 2018 г. е работила без регистрация.

Всъщност регулаторът също така заяви, че Binance вероятно са позволили на японски жители да откриват сметки, без да потвърждават самоличността си. Той също така добави, че борсата ще бъде изправена пред наказателни обвинения, ако продължи да извършва дейност без лиценз.

След 2018 г. японският регулатор отправи друго предупреждение към Binance миналата година, като заяви, че борсата работи в страната без регистрация.

Защо Binance отново се стреми към Япония?

Четири години след това позицията на Япония по отношение на криптовалутите се е смекчила. Вече е известно, че визията на японския министър-председател Фумио Кишида за „нов капитализъм“ има за цел да стимулира японската икономика.

Министърът обеща да удвои богатството на домакинствата и предложи да подкрепи и подпомогне развитието на Web3 бизнесите в страната. В миналото Кишида също така заяви, че разработките, свързани с метавселената и NFT, ще бъдат част от стратегията за растеж на страната занапред.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Shiba Inu (SHIB): Етериум китовете със засилен интерес към BONE


Освен това още през месец юни Япония призна законно стабилните монети като дигитални пари. Приблизително по същото време стана ясно, че страната може да премахне проверката на токените преди листването им. Всъщност, към края на август беше съобщено, че регулаторите се стремят да облекчат правилата за данъчно облагане на криптовалутите.

В докладът на Bloomberg пише:

Облекченият подход на страната към криптовалутите и значителният потенциал за ръст на потребителите са основните причини за подновения интерес на Binance към третата по големина икономика в света.

Борсата се ангажира да работи с регулаторите и политиците за формиране на политики, които защитават потребителите, насърчават иновациите и придвижват нашата индустрия напред.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене