НАЧАЛО Финтех

Binance позволява на големите инвеститори да държат активите си в независими банки

31.01.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance позволява на големите инвеститори да държат активите си в независими банки

Според информацията борсата за криптовалути Binance е въвела промяна, която позволява на по-големите търговци да обезпечават активите си с независими банки.

Преди това от търговците се изискваше да съхраняват активите си или директно на борсата, или при нейния партньор за попечителство Ceffu.

Новата политика позволява използването на приятелски настроени към криптовалутите институции като швейцарските банки Sygnum или FlowBank.

Тази корекция в подхода на Binance може да е в отговор на опасенията на потребителите, произтичащи от регулаторния ѝ спор в САЩ, където през ноември ѝ беше наложена глоба в размер на $4.3 милиарда.

Тези опасения бяха подсилени от фалита на конкурентната борса FTX през предходната година.

През ноември Binance беше обявила, че повече от година проучва възможността за сключване на банково тристранно споразумение. Терминът се отнася до споразумение, включващо борсата, нейните клиенти и банка попечител.

Конкретните имена на участващите банки обаче не бяха оповестени. Говорител на крипто борсата подчерта, че тяхното “решение за банково тристранно сътрудничество” има за цел да улесни по-широкото приемане сред институционалните инвеститори.

Говорителят обясни, че този дългогодишен модел позволява на инвеститорите да управляват риска, като същевременно оптимизират капиталовата ефективност чрез залагане на обезпечение под формата на традиционни активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ швейцарска банка ще стартира собствена крипто услуга

PostFinance, водеща швейцарска банка, е на път да направи революция във финансовия пейзаж с новата си крипто услуга, пригодена за швейцарските клиенти.

21.02.2024 21:30 1 мин. четене

Алткойн проект успешно привлече инвестиции в размер на $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад криптовалутата Mask Network (MASK), обявиха стартирането на втори фонд чрез инвестиционното си подразделение Bonfire Union.

20.02.2024 15:00 1 мин. четене

Binance с важна актуализация на своя Web3 портфейл

Водещата крипто борса Binance по обем на търговията изуми крипто общността, като интегрира значителни подобрения в своя Web3 портфейл.

17.02.2024 18:30 2 мин. четене

Revolut ще представи собствена борса за криптовалути

Платформата за дигитално банкиране Revolut се подготвя да представи нова борса за криптовалути, пригодена за опитни търговци, според подробности, споделени в имейл, получен от CoinDesk.

17.02.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.