НАЧАЛО Други

Binance официално получи лиценз да оперира в Дубай

септември 20, 2022 18:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance официално получи лиценз да оперира в Дубай

Binance, най-голямата крипто борса в света, съобщи във вторник, че е получила лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи (VARA) на Дубай.

Лицензът дава възможност на крипто борсата да открие клиентска парична сметка в местна банка и да предлага разширени услуги, включително услуги за обмен на виртуални активи, попечителство и управление на виртуални активи, както и услуги за предлагане и търговия с виртуални токени.

Binance получава MVP лиценз в Дубай

В официално съобщение от 20 септември Binance разкри, че крипто борсата е получила лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи (VARA) на Дубай. Всъщност Binance получи временен лиценз в Дубай през март. По този начин Binance се превърна във втората крипто борса след FTX, която получи лиценз за MVP.

Лицензът MVP позволява на Binance да предлага услуги, свързани с виртуални активи, на квалифицирани инвеститори на дребно и институционални инвеститори в Дубай. Крипто борсата обещава спазване на строги принципи за защита на инвеститорите и пазара, като същевременно подобрява защитата на потребителите. Също така борсата ще предлага услуги само на клиенти, одобрени от VARA.

Binance вече може да открие попечителска сметка в национална банка и предоставя разширен набор от услуги. Те включват услуги по обмен на криптовалути, конвертиране на виртуални активи във валута, прехвърляне на виртуални активи, попечителство и управление на виртуални активи, предлагане и търговия с виртуални токени, плащания и преводи на виртуални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy не спират – компанията купува още 300 биткойна


Хелал Саид Алмари, председател на VARA, смята, че Binance има активен принос към крипто пространството и ще се ангажира с развитието на крипто екосистемата в Дубай.

Радваме се, че Binance получи лиценз да работи в рамките на MVP програмата на Vara. Режимът на VARA има за цел да постигне ефективен баланс между създаването на стойност и намаляването на риска, като дава възможност за иновации на отворения пазар и същевременно осигурява защита на икономически уязвимите лица.

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance, твърди, че програмата MVP е най-подходяща за крипто борсата. Тя показва ангажимента на Binance към процесите на съответствие и безопасност в регулаторните рамки. Освен това Binance винаги е приветствала регулации, които дават възможност за отговорни иновации, защитават потребителите и са глобално съгласувани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase са изправени пред дело за $350 милиона

Най-голямата крипто борса в САЩ Coinbase е съдена от друга крипто компания, която твърди, че фирмата е нарушила патентованата ѝ технология за трансфер на криптовалути.

септември 26, 2022 9:30 1 мин. четене

Кредиторите подкрепят плана за реструктуриране на CoinFlex

Кредиторите на CoinFlex подкрепиха плановете за преструктуриране на крипто борсата в първите часове на гласуването.

септември 26, 2022 8:05 1 мин. четене

Краят е тук, предупреждава Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки – авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ – отново сподели коментари за влошените икономически обстоятелства. 

септември 25, 2022 19:49 1 мин. четене

Пентагонът ще търси заплахи за националната сигурност в крипто пространството

Според доклад, публикуван в петък от The Washington Post, Пентагонът, централата на Министерството на отбраната на САЩ, е стартирал нова програма за преглед на различни криптовалути и определяне на заплахите, които те могат да представляват за националната сигурност.

септември 25, 2022 14:26 1 мин. четене