НАЧАЛО Други

Binance официално получи лиценз да оперира в Дубай

септември 20, 2022 18:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance официално получи лиценз да оперира в Дубай

Binance, най-голямата крипто борса в света, съобщи във вторник, че е получила лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи (VARA) на Дубай.

Лицензът дава възможност на крипто борсата да открие клиентска парична сметка в местна банка и да предлага разширени услуги, включително услуги за обмен на виртуални активи, попечителство и управление на виртуални активи, както и услуги за предлагане и търговия с виртуални токени.

Binance получава MVP лиценз в Дубай

В официално съобщение от 20 септември Binance разкри, че крипто борсата е получила лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи (VARA) на Дубай. Всъщност Binance получи временен лиценз в Дубай през март. По този начин Binance се превърна във втората крипто борса след FTX, която получи лиценз за MVP.

Лицензът MVP позволява на Binance да предлага услуги, свързани с виртуални активи, на квалифицирани инвеститори на дребно и институционални инвеститори в Дубай. Крипто борсата обещава спазване на строги принципи за защита на инвеститорите и пазара, като същевременно подобрява защитата на потребителите. Също така борсата ще предлага услуги само на клиенти, одобрени от VARA.

Binance вече може да открие попечителска сметка в национална банка и предоставя разширен набор от услуги. Те включват услуги по обмен на криптовалути, конвертиране на виртуални активи във валута, прехвърляне на виртуални активи, попечителство и управление на виртуални активи, предлагане и търговия с виртуални токени, плащания и преводи на виртуални активи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MicroStrategy не спират – компанията купува още 300 биткойна


Хелал Саид Алмари, председател на VARA, смята, че Binance има активен принос към крипто пространството и ще се ангажира с развитието на крипто екосистемата в Дубай.

Радваме се, че Binance получи лиценз да работи в рамките на MVP програмата на Vara. Режимът на VARA има за цел да постигне ефективен баланс между създаването на стойност и намаляването на риска, като дава възможност за иновации на отворения пазар и същевременно осигурява защита на икономически уязвимите лица.

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance, твърди, че програмата MVP е най-подходяща за крипто борсата. Тя показва ангажимента на Binance към процесите на съответствие и безопасност в регулаторните рамки. Освен това Binance винаги е приветствала регулации, които дават възможност за отговорни иновации, защитават потребителите и са глобално съгласувани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на блокчейн протокол изчезва безследно

На 31 май екипът на мултиверижния протокол Multichain направи съобщение, в което заяви, че среща трудности да се свърже със своя главен изпълнителен директор, който е идентифициран само като “Zhaojun”.

юни 1, 2023 9:00 2 мин. четене

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.