НАЧАЛО Други

Binance обвинени в плагиатство на NFT генератор с изкуствен интелект

март 5, 2023 18:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance обвинени в плагиатство на NFT генератор с изкуствен интелект

Chatcasso бе обявен за победител в BNB Chain хакатона за своя новаторски инструмент за създаване на NFT, задвижван от изкуствен интелект (ИИ).

Само два месеца след връчването на награда на Chatcasso, борсата за криптовалути Binance беше обвинена, че е копирала инструмента и е стартирала свой собствен инструмент за създаване на NFT, базиран на ИИ, Bicasso.

На 1 март главният изпълнителен директор на Binance Чанпен “CZ” Джао обяви пускането на Bicasso, който може да се използва за “превръщане на творческите ви виждания в NFT с помощта на ИИ”.

Член на общността на име “ggoma” обаче забеляза, че потребителският интерфейс и възможностите на Bicasso поразително приличат на проекта Chatcasso, който беше отличен с първа награда в хакатона.

Победата на Chatcasso в хакатона им донесе $5,000 в Binance за създаването на инструмент за създаване на незаменяеми токени, задвижван от изкуствен интелект.

Проектът Chatcasso впечатли съдиите с иновативното си използване на AI технология за създаване на уникални NFT. Те бяха обявени за победители в състезанието. Само два месеца по-късно обаче Binance пусна Bicasso – подобен инструмент, базиран на ИИ, който според мнозина е копие на проекта Chatcasso.

От Binance отхвърлиха обвиненията в плагиатство, като заявиха, че Bicasso е експериментален проект, създаден от малък екип в Binance като тест, и че NFT и ИИ са концепции, върху които работят много участници в индустрията. Те също така уточниха, че името Bicasso е вдъхновено от инструмента на OpenAI “Dall-E”, който се позовава на художника Салвадор Дали, и че екипът им е харесал тази концепция.

Въпреки тези обяснения много хора в общността смятат, че Binance е копирала и популяризирала проекта Chatcasso като собствен. Приликите между двата проекта са поразителни и някои обвиняват борсата, че е откраднала иновативните идеи на Chatcasso.

Членът на общността “ggoma” беше шокиран да види, че такава голяма компания като Binance копира всичко, чак до името. “Това е не само неетично, но и объркващо за потребителите. Имената са толкова сходни, че е трудно да ги различиш”, заявиха те.

Целият този епизод накара мнозина от общността да се отнасят скептично към участието в хакатони в бъдеще. Ако пазарен лидер като Binance може да ребрандира иновативни идеи на по-късен етап, това изпраща послание на разработчиците, че от техния труд може да бъде откраднат.

“Надяваме се, че Binance осъзнава въздействието на действията си и предприема стъпки, за да поправи грешките си”, добави ggoma, като същевременно предупреди строителите, че “има компании, които ще се опитат да се възползват от вашия труд”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн NFT: Пазарът ще достигне $4.5 милиарда до 2025, според Galaxy Digital


Bicasso на Binance се превърна в незабавен хит сред инвеститорите в NFT. Задвижваният от изкуствен интелект генератор регистрира 10 ,000 изсичания на токени само за 2 часа и половина.

Въпреки това спорът около предполагаемото плагиатство на Binance накара мнозина да се чудят дали компанията ще понесе някакви последствия за действията си. Само времето ще покаже дали ще бъдат подведени под отговорност за копирането на проекта Chatcasso или ще продължат да се радват на успеха на Bicasso без никакви последствия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене