НАЧАЛО Други

Binance напуска канадския пазар

май 13, 2023 15:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance напуска канадския пазар

Миналия петък Binance направи съобщение за оттеглянето си от канадския пазар, в Twitter, изтъквайки 2 причини.

Едната от причините, споделени от компанията е новите канадски разпоредби за стабилните монети а другата – ограниченията за инвеститорите, наложени на крипто борсите.

В изявлението се споменава, че Binance избира да се присъедини проактивно към други известни крипто бизнеси и да напусне канадския пазар.

Регулаторната среда беше посочена и преди като причина за напускането на канадския пазар от страна на други крипто компании, като OKX, Paxos и dYdX.

Преди това Bittrex се оттегли от Канада през юли, предходната година, главно поради регулаторни опасения. Решението на Binance да напусне идва в отговор на изискването на канадските администратори на ценни книжа, платформите за търговия с криптоактиви да се регистрират до 23 март.

Неизпълнението на изискванията за предварителна регистрация доведе до прекратяване на дейността на компаниите за търговия с криптовалути.

Канадската агенция също така задължи борсите да въведат сегрегация при съхранението на криптовалути, да назначат главен служител по съответствието и да спрат продажбата и държането на стабилни монети.

Binance заяви, че е забавила това решение възможно най-дълго, но в крайна сметка е стигнала до заключението, че няма жизнеспособен път напред.

В туита беше изразена увереност, че Binance в крайна сметка ще се върне на пазара, когато канадските потребители си възвърнат свободата на достъп до по-широк кръг дигитални активи.

Binance, ще получат изчерпателно електронно писмо с подробно описание на въздействието върху техните сметки. Компанията отказа да предостави допълнителен коментар и препрати към оригиналния си туит, когато бе потърсена за допълнителна информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.