НАЧАЛО Други

Binance напуска канадския пазар

13.05.2023 15:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance напуска канадския пазар

Миналия петък Binance направи съобщение за оттеглянето си от канадския пазар, в Twitter, изтъквайки 2 причини.

Едната от причините, споделени от компанията е новите канадски разпоредби за стабилните монети а другата – ограниченията за инвеститорите, наложени на крипто борсите.

В изявлението се споменава, че Binance избира да се присъедини проактивно към други известни крипто бизнеси и да напусне канадския пазар.

Регулаторната среда беше посочена и преди като причина за напускането на канадския пазар от страна на други крипто компании, като OKX, Paxos и dYdX.

Преди това Bittrex се оттегли от Канада през юли, предходната година, главно поради регулаторни опасения. Решението на Binance да напусне идва в отговор на изискването на канадските администратори на ценни книжа, платформите за търговия с криптоактиви да се регистрират до 23 март.

Неизпълнението на изискванията за предварителна регистрация доведе до прекратяване на дейността на компаниите за търговия с криптовалути.

Канадската агенция също така задължи борсите да въведат сегрегация при съхранението на криптовалути, да назначат главен служител по съответствието и да спрат продажбата и държането на стабилни монети.

Binance заяви, че е забавила това решение възможно най-дълго, но в крайна сметка е стигнала до заключението, че няма жизнеспособен път напред.

В туита беше изразена увереност, че Binance в крайна сметка ще се върне на пазара, когато канадските потребители си възвърнат свободата на достъп до по-широк кръг дигитални активи.

Binance, ще получат изчерпателно електронно писмо с подробно описание на въздействието върху техните сметки. Компанията отказа да предостави допълнителен коментар и препрати към оригиналния си туит, когато бе потърсена за допълнителна информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.