НАЧАЛО Крипто Крими

Известен крадец на криптовалути отново влиза в ареста

май 13, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Известен крадец на криптовалути отново влиза в ареста

Известният крипто хакер Николас Труглия отново се оказа от грешната страна на закона. Наскоро той беше арестуван по обвинения в измама и притежание на оръжие, само няколко месеца след като беше освободен от затвора през януари.

За първи път Труглиа влезе в заглавията на вестниците през 2018 г., когато организира дързък обир на стойност $23 милиона срещу Майкъл Терпин, видна фигура в крипто индустрия.

По онова време кражбите и измамите с криптовалути бяха по-рядко срещани, а дръзката постъпка на Труглиа шокира индустрията. Съобщава се също, че той е откраднал $1 милион от Робърт Рос чрез техника, известна като “SIM swapping“.

По време на първоначалния си арест през 2018 г. Труглиа е обвинен в 21 случая на кражба, включително кражба в големи размери и използване на лична информация без разрешение.

Установено е, че въпреки младата си възраст Труглиа е натрупал състояние от над $53 милиона чрез престъпните си дейности, включително криптовалута, произведения на изкуството и бижута.

Въпреки че подробностите за последния арест на Труглиа остават неразкрити, ясно е, че той не си е взел поука. Многократните му сблъсъци със закона подчертават нарастващия проблем с кражбите и измамите с криптовалути.

Тъй като крипто пазарът продължава да се разширява, той се превръща във все по-привлекателна цел за престъпниците, които искат да реализират бърза печалба.

Труглиа не е единственият крипто крадец, който напоследък се сблъсква с последствията от действията си. Гари Хармън наскоро беше осъден на четири години затвор за кражба на 713 Биткойн (BTC) токена от портфейл, защитен от данъчната служба.

Тези случаи служат като сериозно напомняне, че въпреки многото предимства на криптовалутата, тя не е лишена от своите рискове. Тъй като пазарът продължава да се развива, от регулаторните и правоприлагащите органи ще зависи да се справят с онези, които се опитват да го използват за собствена изгода.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.