Home

Известен крадец на криптовалути отново влиза в ареста

13.05.2023 13:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Известен крадец на криптовалути отново влиза в ареста

Известният крипто хакер Николас Труглия отново се оказа от грешната страна на закона. Наскоро той беше арестуван по обвинения в измама и притежание на оръжие, само няколко месеца след като беше освободен от затвора през януари.

За първи път Труглиа влезе в заглавията на вестниците през 2018 г., когато организира дързък обир на стойност $23 милиона срещу Майкъл Терпин, видна фигура в крипто индустрия.

По онова време кражбите и измамите с криптовалути бяха по-рядко срещани, а дръзката постъпка на Труглиа шокира индустрията. Съобщава се също, че той е откраднал $1 милион от Робърт Рос чрез техника, известна като “SIM swapping“.

По време на първоначалния си арест през 2018 г. Труглиа е обвинен в 21 случая на кражба, включително кражба в големи размери и използване на лична информация без разрешение.

Установено е, че въпреки младата си възраст Труглиа е натрупал състояние от над $53 милиона чрез престъпните си дейности, включително криптовалута, произведения на изкуството и бижута.

Въпреки че подробностите за последния арест на Труглиа остават неразкрити, ясно е, че той не си е взел поука. Многократните му сблъсъци със закона подчертават нарастващия проблем с кражбите и измамите с криптовалути.

Тъй като крипто пазарът продължава да се разширява, той се превръща във все по-привлекателна цел за престъпниците, които искат да реализират бърза печалба.

Труглиа не е единственият крипто крадец, който напоследък се сблъсква с последствията от действията си. Гари Хармън наскоро беше осъден на четири години затвор за кражба на 713 Биткойн (BTC) токена от портфейл, защитен от данъчната служба.

Тези случаи служат като сериозно напомняне, че въпреки многото предимства на криптовалутата, тя не е лишена от своите рискове. Тъй като пазарът продължава да се развива, от регулаторните и правоприлагащите органи ще зависи да се справят с онези, които се опитват да го използват за собствена изгода.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.