Home

Binance.US иска да намали дела на Чанпен Джао в борсата

14.05.2023 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance.US иска да намали дела на Чанпен Джао в борсата

Смята се, че Binance.US, заедно със своя основател и мажоритарен собственик Чанпен Джао, обмислят различни подходи за намаляване на собствеността на Джао в крипто борсата, според статия, публикувана от The Information.

Източници, запознати със ситуацията, разкриват, че Джао активно работи в посока продажба на част от своя дял още от лятото на предходната година.

Това развитие идва след като Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) започна съдебни действия срещу Binance и нейния главен изпълнителен директор Джао, обвинявайки ги в ръководене на “незаконна” борса и поддържане на програма за съответствие, която беше определена като “фалшива“.

В иска, подаден през март се твърди, че Binance и Джао умишлено са заобикаляли законите на САЩ, като са прилагали изчислена стратегия за регулаторен арбитраж с цел собствена търговска изгода.

Според информацията, се предполага, че включването на Джао в иска на CFTC е породило опасения сред ръководството на Binance.US относно способността на компанията да получи определени регулаторни лицензи в САЩ, докато той е мажоритарен собственик.

В светлината на тези обстоятелства ръководителите на Binance.US са участвали в дискусии относно потенциалните ползи от намаляването на дела на Джао.

Един от ключовите аспекти, които се разглеждат, е как подобен ход би могъл да повиши авторитета и репутацията на компанията в очите на американските регулаторни органи.

Проучвайки възможностите за намаляване на дела на Джао, Binance.US се стреми да отговори на тези опасения и потенциално да засили позициите си на американския пазар.

Ръководителите на компанията смятат, че намаляването на дела на Джао може да повлияе положително на взаимодействието им с регулаторните органи и да увеличи вероятността за получаване на желаните лицензи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доналд Тръмп обмисля да назначи топ банкер за министър на финансите

След неотдавнашната стрелба по време на републикански митинг шансовете на Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ рязко нараснаха.

18.07.2024 11:30 2мин. четене

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.