НАЧАЛО Други

Binance.US иска да намали дела на Чанпен Джао в борсата

май 14, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance.US иска да намали дела на Чанпен Джао в борсата

Смята се, че Binance.US, заедно със своя основател и мажоритарен собственик Чанпен Джао, обмислят различни подходи за намаляване на собствеността на Джао в крипто борсата, според статия, публикувана от The Information.

Източници, запознати със ситуацията, разкриват, че Джао активно работи в посока продажба на част от своя дял още от лятото на предходната година.

Това развитие идва след като Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) започна съдебни действия срещу Binance и нейния главен изпълнителен директор Джао, обвинявайки ги в ръководене на “незаконна” борса и поддържане на програма за съответствие, която беше определена като “фалшива“.

В иска, подаден през март се твърди, че Binance и Джао умишлено са заобикаляли законите на САЩ, като са прилагали изчислена стратегия за регулаторен арбитраж с цел собствена търговска изгода.

Според информацията, се предполага, че включването на Джао в иска на CFTC е породило опасения сред ръководството на Binance.US относно способността на компанията да получи определени регулаторни лицензи в САЩ, докато той е мажоритарен собственик.

В светлината на тези обстоятелства ръководителите на Binance.US са участвали в дискусии относно потенциалните ползи от намаляването на дела на Джао.

Един от ключовите аспекти, които се разглеждат, е как подобен ход би могъл да повиши авторитета и репутацията на компанията в очите на американските регулаторни органи.

Проучвайки възможностите за намаляване на дела на Джао, Binance.US се стреми да отговори на тези опасения и потенциално да засили позициите си на американския пазар.

Ръководителите на компанията смятат, че намаляването на дела на Джао може да повлияе положително на взаимодействието им с регулаторните органи и да увеличи вероятността за получаване на желаните лицензи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.