НАЧАЛО Други

Binance доминира пазарът на криптовалути с рекорден обем на търговия

март 11, 2023 7:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance доминира пазарът на криптовалути с рекорден обем на търговия

В неотдавнашен доклад на CryptoCompare се подчертава, че Binance, най-голямата централизирана крипто борса в света, е отбелязала значително увеличение на пазарния си дял.

Според данните на CryptoCompare пазарният дял на Binance се е увеличил от 59.4% през януари до 61.8% през февруари. Докладът също така разкрива, че спот обемите на Binance са достигнали рекордно висок пазарен дял от $504 милиарда, което представлява увеличение от 13.7%.

Binance продължава да доминира на пазара

За сравнение, на Coinbase, втората по големина криптоборса, през февруари са изтъргувани $39.9 милиарда, което бележи 29% спад спрямо предходния месец. Междувременно, Kraken, третата по големина борса, отбеляза спад от 11% с $19.3 милиарда изтъргувани през февруари.

Пазарният дял на Binance сред борсите за деривати също нарасна до 62.9%, което е най-високият месечен пазарен дял, регистриран някога за борсата. Следват OKX и Bybit със съответно 14% и 13.3% пазарен дял.

Въвеждането на търговия с Биткойн с нулева такса от Binance беше определено като значителен фактор, допринасящ за нейната доминация.

Усилията на Binance за разширяване на дейността в световен мащаб също допринесоха за засилване на господстващото ѝ положение по отношение на обема на търговията. Въпреки мечия пазар Binance увеличи усилията си за глобално разширяване като успешно се регистрира като доставчик на финансови услуги в Нова Зеландия и Франция, Испания и Италия на пазари като Южна Корея и Япония.

Според анализаторите притокът на нови търговци към борсата вследствие на това разширяване допълнително е засилил доминиращата позиция на Binance по отношение на обема на търговията.

Регулаторен контрол на Binance

Binance обаче е обект и на все по-засилен регулаторен контрол от страна на регулаторите в САЩ и други държави. Този контрол предизвика страх, несигурност и съмнения около Binance.

Това накара борсата да намали някои ангажименти, позовавайки се на негативните перспективи на индустрията по отношение на регулаторната яснота и приемане в САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Правителството на САЩ прехвърля конфискувани 40,000 BTC – има ли риск за цената?


Междувременно, криптотърговците бързо се отдръпват от стабилната монета Binance, BUSD, което доведе до 60% спад в предлагането от средата на февруари. Този спад на предлагането е резултат от действията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу емитента на стабилната монета – Paxos, който я класифицира като ценна книга.

Заключение

През месец февруари борсите за криптовалути отбелязаха 4.01% ръст на търговската активност както на спот, така и на деривативните пазари – тенденция, която съответства на настоящото незначително покачване на възвръщаемостта на BTC и ETH.

Това увеличение на обема може да се отдаде и на повишената волатилност и поемането на риск, които характеризират криптопазарите от началото на 2023 г., което е забележима разлика спрямо края на предходната година.

Въпреки това си струва да се отбележи, че този ръст трябва да се разглежда в светлината на факта, че обемите все още остават значително по-ниски, със спад от 71% спрямо историческите върхове, регистрирани през май 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене