НАЧАЛО Биткойн

Binance премахва таксите за търговия с Биткойн

юли 6, 2022 19:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance премахва таксите за търговия с Биткойн

Binance ще премахне таксите за търговия на своите фиатни двойки на Биткойн на 8 юли.

Binance се сбогува с таксите за Биткойн

Клиентите на Binance скоро ще могат да купуват Биткойн (BTC), без да плащат такси за обмен.

В съобщение от сряда най-голямата криптоборса в света разкри, че ще премахне таксите за търговия за 13 фиатни двойки на Биткойн, за да отпразнува петата си годишнина. 

От 8 юли клиентите вече няма да трябва да плащат такси при търговия между Биткойн и австралийски долар, индонезийска рупия, бразилски реал, щатски долар, евро, британска лира, руска рубла, турска лира и украинска гривна. Освен това от такси ще бъдат изключени и няколко двойки на Биткойн към стабилни монети, включително TUSD, USDC, USDP и USDT.

Коментирайки този ход в прессъобщение, главният изпълнителен директор и основател на Binance Чанпенг „CZ“ Джао заяви:

В съответствие с нашата философия, насочена към потребителите, Binance винаги се е стремяла да предоставя най-конкурентните такси в индустрията. В основата си Binance е платформа за приобщаване с оглед на достъпността. Премахването на таксите за търговия с избрани BTC двойки на спот пазара е още една стъпка в тази посока.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 
Тим Дрейпър предвижда голямо движение за Биткойн на фона на слабостта на долара

Този ход превръща Binance в първата голяма централизирана криптоборса, която напълно елиминира таксите за търговия с Биткойн. Понастоящем борсата таксува 0.1% върху всички сделки, но предлага 25% отстъпка от таксите, платени с помощта на токена BNB на Binance. Други водещи борси, като Gemini и Coinbase, начисляват такси между 0.5% и 1.49% за транзакция. 

В очакване на потенциалните проблеми, които нулевите такси за търговия биха могли да предизвикат, Binance си запази правото да „дисквалифицира сделки, които се считат за „уош (wash) трейдове“ или [от] незаконно масово регистрирани сметки, както и сделки, които показват признаци на саморазправа или манипулиране на пазара„.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене