НАЧАЛО Други

Бил Акман: Криптовалутите са тук, за да останат

ноември 21, 2022 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бил Акман: Криптовалутите са тук, за да останат

Бил Акман, инвеститор, милиардер и управител на хедж фонд заяви, че остава оптимист по отношение на крипто, въпреки сривът на FTX и последвалите каскадни ефекти.

Акман заяви в Twitter, че според него „криптовалутите са тук, за да останат“ въпреки предизвикателства, необходимостта да се увеличи надзорът и да се отстранят измамниците в сектора.

Не отдавна милиардерът призова за премахване на регулаторните бариери и облекчаване на регулациите в Ню Йорк, за да се превърне градът в крипто център. 

Акман обаче заяви, че подобно на изобретяването на телефона и интернет, технологията се усъвършенства по отношение на способността ѝ да улеснява измамите. Той добави:

Проблемът с криптовалутите е, че неетичните промоутъри могат да създават токени, просто за да улеснят pump and dump схемите. Всъщност може да се окаже, че огромното мнозинство от криптовалутите се използват за измамни цели, а не за изграждане на легитимен бизнес.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ето какво бутна актива под $16,000


Според него с подходящ надзор от страна на лидерите в крипто сектора измамниците могат да бъдат елиминирани:

Всички легитимни участници в крипто екосистемата трябва да бъдат силно стимулирани да разкриват и елиминират измамните участници, тъй като те значително увеличават риска от регулаторна намеса, която ще върне назад положителното въздействие на крипто за бъдещите поколенията.

Инвеститорът също така заяви, че макар първоначално да е бил „крипто скептик“, сега вижда в индустрията „потенциал за голяма полза за обществото и за растеж на световната икономика“.

Милиардерът инвеститор смята, че възможността за издаване на токени за стимулиране на участниците в дадено предприятие, би било водещо за достигането до глобална работна сила.

Акман също така заяви, че „разумното регулиране и надзор“ ще бъдат от решаващо значение за напредъка на технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене