НАЧАЛО Други

Бил Акман: Криптовалутите са тук, за да останат

21.11.2022 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бил Акман: Криптовалутите са тук, за да останат

Бил Акман, инвеститор, милиардер и управител на хедж фонд заяви, че остава оптимист по отношение на крипто, въпреки сривът на FTX и последвалите каскадни ефекти.

Акман заяви в Twitter, че според него “криптовалутите са тук, за да останат” въпреки предизвикателства, необходимостта да се увеличи надзорът и да се отстранят измамниците в сектора.

Не отдавна милиардерът призова за премахване на регулаторните бариери и облекчаване на регулациите в Ню Йорк, за да се превърне градът в крипто център. 

Акман обаче заяви, че подобно на изобретяването на телефона и интернет, технологията се усъвършенства по отношение на способността ѝ да улеснява измамите. Той добави:

Проблемът с криптовалутите е, че неетичните промоутъри могат да създават токени, просто за да улеснят pump and dump схемите. Всъщност може да се окаже, че огромното мнозинство от криптовалутите се използват за измамни цели, а не за изграждане на легитимен бизнес.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ето какво бутна актива под $16,000


Според него с подходящ надзор от страна на лидерите в крипто сектора измамниците могат да бъдат елиминирани:

Всички легитимни участници в крипто екосистемата трябва да бъдат силно стимулирани да разкриват и елиминират измамните участници, тъй като те значително увеличават риска от регулаторна намеса, която ще върне назад положителното въздействие на крипто за бъдещите поколенията.

Инвеститорът също така заяви, че макар първоначално да е бил “крипто скептик”, сега вижда в индустрията “потенциал за голяма полза за обществото и за растеж на световната икономика”.

Милиардерът инвеститор смята, че възможността за издаване на токени за стимулиране на участниците в дадено предприятие, би било водещо за достигането до глобална работна сила.

Акман също така заяви, че “разумното регулиране и надзор” ще бъдат от решаващо значение за напредъка на технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.