НАЧАЛО Други

Бил Акман: Криптовалутите са тук, за да останат

ноември 21, 2022 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бил Акман: Криптовалутите са тук, за да останат

Бил Акман, инвеститор, милиардер и управител на хедж фонд заяви, че остава оптимист по отношение на крипто, въпреки сривът на FTX и последвалите каскадни ефекти.

Акман заяви в Twitter, че според него “криптовалутите са тук, за да останат” въпреки предизвикателства, необходимостта да се увеличи надзорът и да се отстранят измамниците в сектора.

Не отдавна милиардерът призова за премахване на регулаторните бариери и облекчаване на регулациите в Ню Йорк, за да се превърне градът в крипто център. 

Акман обаче заяви, че подобно на изобретяването на телефона и интернет, технологията се усъвършенства по отношение на способността ѝ да улеснява измамите. Той добави:

Проблемът с криптовалутите е, че неетичните промоутъри могат да създават токени, просто за да улеснят pump and dump схемите. Всъщност може да се окаже, че огромното мнозинство от криптовалутите се използват за измамни цели, а не за изграждане на легитимен бизнес.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ето какво бутна актива под $16,000


Според него с подходящ надзор от страна на лидерите в крипто сектора измамниците могат да бъдат елиминирани:

Всички легитимни участници в крипто екосистемата трябва да бъдат силно стимулирани да разкриват и елиминират измамните участници, тъй като те значително увеличават риска от регулаторна намеса, която ще върне назад положителното въздействие на крипто за бъдещите поколенията.

Инвеститорът също така заяви, че макар първоначално да е бил “крипто скептик”, сега вижда в индустрията “потенциал за голяма полза за обществото и за растеж на световната икономика”.

Милиардерът инвеститор смята, че възможността за издаване на токени за стимулиране на участниците в дадено предприятие, би било водещо за достигането до глобална работна сила.

Акман също така заяви, че “разумното регулиране и надзор” ще бъдат от решаващо значение за напредъка на технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.