НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Бичият пазар не е приключил

ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бичият пазар не е приключил

Биткойн се е повишил с над 40% този месец, достигайки нова рекордна цена от около $66,900.

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.


Подобно стръмно изкачване често кара инвеститорите да се замислят дали възходя е към края си, особено когато популярни технически индикатори като индекса на относителната сила (RSI) сигнализират за условия на свръхкупуване.


Въпреки това, блокчейн показателите като MVRV Z-score и по-малко известен индикатор, базиран на графика, Mayer Multiple, предполагат, че на бичият пазар има още място за възход.

Bitcoin


Z-score, пазарна стойност към реализирана стойност (MVRV), която измерва отклонението на пазарната стойност от реализираната стойност и се използва за оценка на подценени и надценени условия, се е удвоила до 3.91 този месец. Стойността обаче не е близка до червената зона над 5.00, която исторически бележи последния етап на бичия пазар.


Пазарната стойност представлява общата мрежова стойност на криптовалутата и се изчислява чрез умножаване на общото предлагане в обращение на последната търгувана цена. 


Реализираната стойност се изчислява чрез оценяване на всяка монета на цената, на която е била последно преместена.


Въпреки че оценките на пазара на Биткойн може да не са ниски, те също не изглеждат прекалено прекомерни, като има възможност за удължаване на ралито.


Когато пазарната стойност е значително по-висока от реализираната стойност, тя исторически е показвала върха на пазара (червена зона), докато обратното е показвало дъното на пазара (зелена зона)”, казва фирмата за анализ на блокчейн Glassnode в обяснение на MVRV Z-score.


Коефициентът на Mayer Multiple, който измерва спреда между цената на Биткойн и 200-дневната пълзяща средна (MA), също показва, че бичият пазар все още е далеч от своя връх. Докато показателят се е повишил до петмесечен връх от 1.39, той е доста под прага 2.4, над който предишните бичи пазари достигнаха своя връх.

Bitcoin


И двата индикатора подкрепят очакванията на анализаторите за продължаващо покачване на цените до над $100,000 през следващите месеци. 


Не Пропускай: 6 обещаващи криптовалути за 2022г.

Това не означава, че подемът ще е безпроблемен и криптовалутата може да види отдръпване на цените в зависимост от степента на ливъридж на пазара.


Криптовалутата остава уязвима към макрорискове и потенциални рискове на традиционните пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света