НАЧАЛО Биткойн

Бичи сигнал за Биткойн от исторически точен индикатор

01.06.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бичи сигнал за Биткойн от исторически точен индикатор

Нови данни от Santiment разкриват, че един от индикаторите за Биткойн (BTC), който в миналото е предсказвал ценови ралита, излъчва бичи сигнал.

Платформата, предоставяща информация за пазара твърди, че когато се натрупват крипто портфейли, притежаващи поне 10 BTC, цената на BTC има тенденция да се повишава.

И обратно, когато обаче те продават обикновено следват удължени мечи пазари според Santiment:

Исторически погледнато, един от водещите крипто индикатори е колективното притежание на портфейли с поне 10 Биткойн токена (на борси или по друг начин). Когато те се натрупват, криптовалутите поскъпват. Когато те разтоварят притежанията си, настъпват продължителни мечи пазари.

Според платформата активността на крипто инвеститорите с дълбоки джобове и цената на дигиталните активи са склонни да бъдат корелирани:

Често можем да видим ценови обрати, когато погледнем само колко цялостни транзакции от страна на китове (над $100,000 или $1 милион) има в мрежата на BTC на дневна база. Общото правило за тези транзакции, наред с други ключови показатели на веригата, е следното:

  • Ако цените се повишават по време на големия скок на транзакциите на китовете, тогава има повишена вероятност цените да се коригират и да паднат обратно.
  • Ако цените се движат надолу по време на големия скок на тези транзакции, тогава има повишена вероятност цените да се отразят и да се повишат обратно.

Компанията отбелязва също, че макар много от инвестициите на китовете да са истински, понякога те може дори да нямат основателна причина да повишат пазара, но въпреки това да решат да го направят.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Как борсово търгуваните фондове може да манипулират цената на Биткойн

Марк Юско, хедж фонд експерт, съосновател и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital предостави своя коментар върху сложните методи, чрез които борсово търгуваните фондове (ETF) може да влияят върху цените на Биткойн (BTC).

22.06.2024 14:30 2 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

$545 милиона напуснаха Биткойн ETF-ите: До къде може да падне цената?

Последните данни на Farside показват, че тази седмица американските спот Биткой ETF-и са отбелязали отлив от $545 милиона, което показва нарастваща предпазливост от страна на инвеститорите.

22.06.2024 11:30 2 мин. четене

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.