НАЧАЛО Други

Berkshire Hathaway държи милиарди долари настрана на фона на пазарната несигурност

08.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Berkshire Hathaway държи милиарди долари настрана на фона на пазарната несигурност

Berkshire Hathaway, под ръководството на Уорън Бъфет, регистрира скок на паричните резерви до зашеметяващите $189 милиарда през първото тримесечие.

Това значително натрупване на пари предполага предпазливия подход на Бъфет на фона на преобладаващата несигурност в пазарния пейзаж.

Въпреки тази предпазлива позиция, Бъфет остава дългосрочен привърженик на основите на определени компании, включително технологичния гигант Apple, въпреки че Berkshire намали дела си в компанията с около 13% през същия период.

Решението на Бъфет да намали позицията на Berkshire в Apple идва в момент, когато технологичната компания е изправена пред предизвикателства, особено на китайския пазар, където се бори с повишена конкуренция от местни играчи.

Освен това, продължаващите опасения относно по-широката икономическа среда и пазарната оценка подтикнаха Бъфет да приеме разумна стратегия, поддържайки значителна парична позиция, за да се възползва от потенциални инвестиционни възможности, които могат да възникнат в бъдеще.

Въпреки че намаляването на акциите на Apple може да поражда съмнения, Бъфет остава непоколебим в увереността си в дългосрочните перспективи на компанията.

Той продължава да гледа на Apple като на фундаментално силен бизнес, подобен на други емблематични холдинги на Berkshire като Coca-Cola и American Express. Уверението на Бъфет към акционерите подчертава неговата убеденост в устойчивостта на Apple, въпреки краткосрочните насрещни ветрове.

С напредването на годината паричните запаси на Бъфет подсказват предпазлив подход към пазарните условия, което предполага, че други акции може да последват примера на Apple на фона на развиващата се икономическа динамика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.