НАЧАЛО Блокчейн

Base е най-доброто решение от втори слой според директора на Coinbase

06.05.2024 1:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Base е най-доброто решение от втори слой според директора на Coinbase

По време на разговора на 2 май 2024 г. за печалбите на Coinbase за първото тримесечие, главният изпълнителен директор Брайън Армстронг обяви, че Base се очертава като водещото решение от втори слой по обем на транзакциите.

Base използва „optimistic rollups“, за да ускори транзакциите и да намали разходите, като ги обедини извън основния блокчейн на Етериум. Тези транзакции по-късно се консолидират и финализират в основната мрежа на Етериум, поддържайки прочутите стандарти за сигурност на блокчейна, като същевременно значително намалява разходите.

Армстронг подчерта движещите сили зад това постижение, подчертавайки отдадеността на Coinbase за рационализиране на крипто транзакциите за максимална ефективност и достъпност.

Той каза:

„Base изигра ключова роля в намаляването на таксите за транзакции и времето за потвърждение, приближавайки ни по-близо до целта ни за постигане на крипто транзакции за под една секунда, струващи по-малко от $0.01 в световен мащаб. Ангажираността на разработчиците скочи осем пъти през Q1. През последния месец , Base е обработила над два пъти повече транзакции от цялата мрежа на Етериум, затвърждавайки позицията си на водещо решение на втори слой.”

В екосистемата на Base бяха създадени множество DeFi инициативи, като родните проекти успяха да привлекат значтелно внимание. Например, Aerodrome, водещата децентрализирана борса (DEX) в рамките на екосистемата по отношение на обща заключена стойност (TVL), наскоро съперничи на Uniswap в генерирането на такси, забележително постижение, като се има предвид многоверижното присъствие на Uniswap.

В допълнение, Friend.Tech, децентрализирана социална медийна платформа, базирана на Base, проведе airdrop на FRIEND токени заедно с пускането на своя V2, което се очаква значително да подобри видимостта на екосистемата на Base.

Подобренията в рамките на Base доведоха до приблизително 80% намаление на таксите за транзакции, благодарение на различни подобрения на протокола. Армстронг също така обяви интегрирането на USDC във всички продукти на Coinbase, което допълнително подобрява полезността и достъпността на платформата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.