НАЧАЛО Финтех

Barclays продължават да затварят свои клонове

август 16, 2022 12:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Barclays продължават да затварят свои клонове

Barclays обяви още 18 клона за закриване, с което общият брой на закритите през тази година обекти достигна 178.

Barclays заявява, че реагира на променящите се потребителски тенденции, тъй като все повече клиенти извършват банкови операции чрез дигитални канали, а по-малко от 10% от транзакциите се извършват лично. Банката твърди, че има 10 милиона дигитални клиенти и че 70% от дейността ѝ може да се извършва по дигитален път.

Говорител на банката казва пред Which?:

Винаги ще уведомяваме 12 седмици предварително за закриването на клонове, като обясняваме причините за решението, както и посочваме алтернативни клонове и начини за банкиране.

Това включва работа с местната общност за намиране на различни, по-гъвкави начини, по които нашите колеги да продължат да предоставят местна банкова подкрепа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла


Barclays не е единствената банка, която съкращава своите клонове в отговор на миграцията към дигиталните технологии. Общо 652 клона ще бъдат закрити през тази година, а половината от мрежата от банкови клонове в Обединеното кралство е изчезнала, откакто Which? започна да следи закриванията през 2015 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене

Nasdaq навлиза все по-дълбоко в крипто пространството

Фондовата борса Nasdaq може скоро да стартира услуги за попечителство на криптовалути. Целта на този ход е да се разшири гамата от услуги, предоставяни от оператора в областта на криптовалутите.

септември 20, 2022 17:03 1 мин. четене

ЕЦБ избира Amazon за разработване на дигиталното евро

Технологичният колос Amazon беше избран от Европейската централна банка (ЕЦБ) заедно с още четири компании да окаже съдействие при разработването на потребителски интерфейси, предназначени за дигиталното евро.

септември 19, 2022 10:00 1 мин. четене