НАЧАЛО Други

Bakkt придобиват платформата за търговия Apex Crypto

ноември 4, 2022 15:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bakkt придобиват платформата за търговия Apex Crypto

Финансовата корпорация Bakkt ще придобие Apex Crypto от Apex Fintech Solutions за до $200 милиона в опит да подсили крипто сектора си.

Според информацията при приключване на сделката Bakkt ще платят $55 милиона в брой. В зависимост от постигнатите финансови цели за четвъртото тримесечие Bakkt ще платят още $45 милиона под формата на акции. Постигнатите финансови цели за 2025 г. също определят дали продавачът в сделката може да получи допълнителни $100 милиона в акции и облигации.

Bakkt очакват придобиването да доведе до диверсификация на приходите им, да спомогне за разширяване на мащаба на предложенията им и да ускори разработването на продукти. Сделката подлежи на регулаторно одобрение и се очаква да бъде финализирана през първата половина на 2023 г.

Apex Crypto е платформа за крипто търговия, предлагаща клиринг, данъчни услуги, попечителство и други услуги за повече от 30 токена. Според изявлението клиентите на компанията ще продължат да имат възможност да използват решенията, предоставени от платформата на Bakkt.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MoneyGram добавят крипто търговия с избрани активи


Създадена през 2018, Bakkt набра близо $182 милиона, за да изгради свой продукт за Биткойн (BTC) фючърси и опции. Компанията стана публична през октомври 2021 г. след сливане с компанията със специална цел за придобиване (SPAC) VPC Impact Acquisition Holdings.

От Bakkt споделиха, че са развълнувани за споразумението. Сделката би подсилила значително техните крипто предложения, за да може да се покрие пълния спектър на пазара.

Според информацията компанията има намерение да излезе на пазара с продукти, които са свързани с крипто залози, NFT и външни трансфери, както на съществуващи така и на нови клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене