НАЧАЛО Други

Bakkt придобиват платформата за търговия Apex Crypto

ноември 4, 2022 15:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bakkt придобиват платформата за търговия Apex Crypto

Финансовата корпорация Bakkt ще придобие Apex Crypto от Apex Fintech Solutions за до $200 милиона в опит да подсили крипто сектора си.

Според информацията при приключване на сделката Bakkt ще платят $55 милиона в брой. В зависимост от постигнатите финансови цели за четвъртото тримесечие Bakkt ще платят още $45 милиона под формата на акции. Постигнатите финансови цели за 2025 г. също определят дали продавачът в сделката може да получи допълнителни $100 милиона в акции и облигации.

Bakkt очакват придобиването да доведе до диверсификация на приходите им, да спомогне за разширяване на мащаба на предложенията им и да ускори разработването на продукти. Сделката подлежи на регулаторно одобрение и се очаква да бъде финализирана през първата половина на 2023 г.

Apex Crypto е платформа за крипто търговия, предлагаща клиринг, данъчни услуги, попечителство и други услуги за повече от 30 токена. Според изявлението клиентите на компанията ще продължат да имат възможност да използват решенията, предоставени от платформата на Bakkt.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: MoneyGram добавят крипто търговия с избрани активи


Създадена през 2018, Bakkt набра близо $182 милиона, за да изгради свой продукт за Биткойн (BTC) фючърси и опции. Компанията стана публична през октомври 2021 г. след сливане с компанията със специална цел за придобиване (SPAC) VPC Impact Acquisition Holdings.

От Bakkt споделиха, че са развълнувани за споразумението. Сделката би подсилила значително техните крипто предложения, за да може да се покрие пълния спектър на пазара.

Според информацията компанията има намерение да излезе на пазара с продукти, които са свързани с крипто залози, NFT и външни трансфери, както на съществуващи така и на нови клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.