НАЧАЛО Блокчейн

Avalanche с важно подобрение на мрежата

декември 23, 2022 13:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Avalanche с важно подобрение на мрежата

Разработчиците на Avalanche обновиха AvalancheGo - софтуерната реализация на блокчейна, базирана на езика за програмиране Go - до "Banff 5".

Актуализацията е от решаващо значение за мрежата, тъй като въвежда протокол за комуникация за базираните на нея блокчейни (наречени подмрежи), известен като Avalanche Warp Messaging. Функцията ще позволи на подмрежите да споделят данни и криптоактиви помежду си в опит да направят блокчейн екосистемата на Avalanche по-полезна за разработчиците.

Оперативна съвместимост на подмрежите на Avalanche

Преди ъпгрейда Avalanche вече позволяваше на разработчиците да пишат код за персонализирани блокчейн мрежи или подмрежи за различни случаи на употреба на езиците за програмиране Go и Rust. Тези подмрежи обаче досега не можеха да комуникират помежду си без използването на сложни мостови системи, което означава, че до голяма степен оставаха изолирани една от друга. Именно тук Banff 5 се появява с Avalanche Warp Messaging, за да даде възможност за това, което се описва като „безпроблемна локална комуникация“ между подмрежите за прехвърляне на активи или данни в различни подмрежи.

Актуализацията премахва необходимостта отделните проекти на подмрежи да внедряват и управляват свои собствени мостове. Механизмът също така има потенциала да отвори вратата за нови случаи на използване, като например стейкинг на токени между веригите, заяви екипът на Avalanche.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тежки корекции за тези три алткойна, твърди топ трейдър


Avalanche Warp Messaging (AWM) е катализаторът, който ще предизвика Камбрийски взрив на развитието на подмрежите на Avalanche„, заяви Патрик О’Грейди, ръководител на инженерния отдел в Ava Labs. „С тази версия можете да стартирате своя собствена блокчейн мрежа, базирана на Go или Rust, и да възнаградите всеки нод (възел), който залага вашия собствен токен, за да го валидират, като същевременно си взаимодействате по естествен начин с екосистема от други строители, които правят същото.“

Съобщенията в подмрежата използват усъвършенстван криптографски инструмент, наречен BLS multi signatures, за проверка на съобщенията и данните във веригите. За да се използва протоколът, валидаторите на сигурността на всяка подмрежа могат да генерират BLS подпис, който удостоверява искането за изпращане на активи или данни към друга подмрежа.

Същото съобщение може да бъде проверено от всяка друга подмрежа в екосистемата Avalanche, за да се инициира местно прехвърляне на данни или активи. Ava Labs заяви, че е направила първото местно съобщение от подмрежа към подмрежа в четвъртък.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

Optimism, мрежа от втори слой на Етериум, ще пусне Bedrock, първата си голяма актуализация, на 16 март, с цел да подобри производителността.

февруари 3, 2023 14:11 2 мин. четене

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене