НАЧАЛО Алткойни

Avalanche (AVAX) залага на меме криптовалутите – какво означава това за инвеститорите?

25.01.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Avalanche (AVAX) залага на меме криптовалутите – какво означава това за инвеститорите?

Вдъхновявайки се от успеха на монетите изградени на Solana, Avalanche (AVAX) обяви намерението си да навлезе в сектора на меме монетите на своята платформа, демонстрирайки ангажимент към тази пазарна ниша.

Въпреки това, отчитайки несигурността и измамните дейности, свързани с меме монетите, Avalanche установи специфични критерии за тях, за да се считат за допустими за инвестиции.

Тези критерии обхващат фактори като значителен брой притежатели, ниска концентрация и устойчивост на snipe ботове. Въпреки че тези мерки имат за цел да предпазят потребителите от често срещаните капани, свързани с инвестициите в меме монети, цялостното състояние на мрежата на Avalanche остава предизвикателство.

Дневната активност на платформата отбеляза спад, като през последните седмици броят на активните потребители на ден намаля от 87,000 на 53,000. Едновременно с това е намалял и обемът на дневните транзакции в мрежата.

Според някои експерти Avalanche е изправена пред несигурност по отношение на способността си да привлича нови потребители към протокола чрез своите меме монети в бъдеще.

В сектора за децентрализирани финанси (DeFi) Avalanche също среща трудности. Последните данни показват значително намаляване на общата заключена стойност (TVL) в мрежата на Avalanche през последните няколко дни.

Спадът в TVL се дължи отчасти на намалените обеми на децентрализираните борси (DEX) в мрежата на Avalanche. Намаляващият обем на DEX предполага намаляващ интерес сред адресите към DEX в Avalanche. Тази намалена активност в мрежата, съчетана с намаляващия интерес към DeFi секторите, рисува предизвикателна картина за Avalanche.

Освен това цената на AVAX в момента е изправена пред предизвикателства, като към момента на писане на статията се търгува на ниво от $30 с 3.8% спад през последните 24 часа.

Обемът на търговията с AVAX също отбеляза спад от над 20% през този период. Макар че интересът към меме монетите би могъл да предложи временна помощ на AVAX, устойчивият растеж би изисквал подобрения във всички сектори в дългосрочен план.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Цената на Filecoin (FIL) продължава да върви нагоре с невероятни темпове

Криптовалутата Filecoin (FIL) се превърна в един от най-коментираните токени, като между 22 и 23 февруари отбеляза скок от почти 16% преди да загуби част от печалбите си.

23.02.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.