НАЧАЛО Биткойн

Австралия се насочва към одобрение на спот Биткойн ETF

30.04.2024 2:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралия се насочва към одобрение на спот Биткойн ETF

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg Австралийската борса за ценни книжа (ASX) е готова да одобри множество Биткойн ETF по-късно тази година, както е посочено от анонимни източници, запознати с въпроса.

Въпреки че официалният график за одобрение все още не е потвърден от ASX, Monochrome Asset Management, базирана в Бризбейн инвестиционна фирма, специализирана в криптовалути, вече е кандидатствала за спот Биткойн ETF с Cboe Australia, конкурент на ASX.

Очакваното одобрение от Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) се очаква да проправи пътя за стартирането на ETF през второто тримесечие на тази година.

През 2022 г. Cosmos Asset Management, мениджър на фондове за криптовалути, базиран в Северен Сидни, стартира спот Биткойн и Етериум ETF, но трябваше да ги делистне поради слабо търсене на фона на колапса на екосистемата Terra и падането на крипто империята FTX.

Пейзажът обаче изглежда по-благоприятен за Биткойн ETF през 2024 г., като BTC все още се търгува близо до рекордни върхове въпреки скорошните корекции на цените.

След дългоочакваното одобрение на Биткойн ETF в САЩ, особено успешното навлизане на BlackRock на пазара, тези инвестиционни продукти привлякоха значително внимание.

Въпреки това, последните доклади предполагат нарастващи изходящи потоци от тези ETF. Междувременно спот ETH и BTC ETF наскоро бяха одобрени в Хонконг, въпреки че анализаторите предупреждават да не очакват значителни притоци в тези продукти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.