НАЧАЛО Други

ARK Invest продължава да купува акции на Coinbase

март 8, 2023 18:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ARK Invest продължава да купува акции на Coinbase

ARK Invest, известната компания за управление на инвестиции, ръководена от Кати Ууд, е увеличила експозицията си в Coinbase с над 700,000 акции досега през 2023 г.

Фондът направи този ход въпреки опасенията относно фалита на Silvergate bank, основен партньор на Coinbase. На 7 март ARK закупи още 47,568 акции на Coinbase, с което общият брой на акциите, притежавани от борсово търгувания фонд (ETF) на фирмата ARKK, достигна около 6 милиона. Това е третият път, в който ARK купува акции на Coinbase само за една седмица.

Този ход е в съответствие с безстрашния подход на ARK към крипто пространството като Ууд е известна с това, че се противопоставя на тенденциите и увеличава експозицията си към активи като Coinbase дори по време на мечи пазар. Фондът продължи да купува акции на Coinbase, дори когато цената им спадна от локалните върхове от $87.50 до текущите нива от $61.69, което представлява спад от почти 30% за малко повече от месец, според данни от TradingView.

В неотдавнашното издание на своя седмичен бюлетин ARK намекна за основанията си за покупките, изразявайки вълнение от съобщението на Coinbase за нейната мрежа от втори слой на Етериум, Base.

“По наше мнение решението на Coinbase да изгради и интегрира услугите си в децентрализирана крипто инфраструктура подчертава дълбокото ѝ съответствие със справедливите, прозрачни и достъпни финансови услуги, които публичните блокчейн вериги имат за цел да предложат”, пише фирмата.

Ценовата база на ARK за акциите на Coinbase в момента е $254 на акция, което е много повече от текущата им стойност. Фирмата обаче гледа дългосрочно на инвестицията си в борсата като се позовава на потенциалните финансови ползи от това, че портфейлът на компанията служи като надеждна рампа и точка за достъп до приложенията в мрежата при нейното мащабиране.

ARK притежава и 5.53 милиона акции на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) – най-големият институционален инвестиционен инструмент в областта на Биткойн.

GBTC се бори да стартира като ETF в САЩ, като в момента съдът решава дали Комисията по ценни книжа и фондови борси има право да продължи да отказва стартирането на това, което би било първият спот ETF за Биткойн на пазара. Акциите на GBTC остават с отстъпка от спот цената на криптовалутата като дяловете ѝ се търгуват на предполагаема цена, която е с близо 50% по-ниска от BTC/USD, по данни на ресурса за мониторинг Coinglass.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум ще продължат възхода си – К. Бърниски


Въпреки тези предизвикателства, ARK продължава да държи значителна позиция в GBTC като за последно е увеличила експозицията си към актива през ноември 2022 г., веднага след като се случи сривът на FTX. През януари 2023 г. фирмата намали притежанията си с 500,000 акции.

В обобщение, ARK Invest възприема дългосрочен поглед върху инвестициите си в крипто пространството като продължава да държи и увеличава експозицията си към активи като Coinbase и Grayscale Bitcoin Trust, въпреки краткосрочните колебания в цените и регулаторните предизвикателства.

Безстрашният подход на фирмата към инвестициите в крипто пространството съответства на репутацията на Кати Ууд като инвеститор визионер, който не се страхува да поема рискове в преследване на дългосрочни печалби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене