НАЧАЛО Други

Ark Invest купува акции на Coinbase за над $21 милиона

ноември 10, 2022 13:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest купува акции на Coinbase за над $21 милиона

Ark Invest на Кати Ууд се възползва от възможността, предоставена от пазарния спад в сряда, за да придобие значителна част от акциите на Coinbase.

Ark Invest закупи 420,949 акции на Coinbase (COIN), която в момента е най-голямата крипто борса в САЩ, на стойност малко под $21.4 милиона, според ежедневната справка на фирмата.

По-голямата част от закупените акции – около 330,000 – отидоха в ARKK, водещия борсово търгуван фонд (ETF) на фирмата, който е насочен към иновативни и разривни проекти.

54,466 акции бяха насочени към ETF Ark Next Generation (ARKW) и 36,022 към ETF ARK Fintech Innovation (ARKF) като през октомври бяха закупени 10,880 COIN за ETF, според публично достъпните данни.

COIN се срина с 10.78% във вторник до $50.83 и се понижи с 80% за годината на фона на подобно тежко представяне в крипто пространството като за същия период Биткойн (BTC) се понижи със 74%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето професионални инвеститори се възползват от срива


Загубите на COIN и покупката на акции идват на фона на пазарните сътресения след отмененото сделка за придобиване на FTX от страна на Binance, което принуди компанията да увери инвеститорите, че няма експозиция към FTT токена, няма заеми към FTX и няма експозиция към сестринската компания на FTX Alameda Research – единствената връзка на Coinbase с FTX е депозит от $15 милиона.

Нетните приходи на Coinbase за третото тримесечие са намалели с 28%, спадайки от $803 милиона през второто тримесечие на 2022 г. до $576 милиона като обемът на търговията е намалял, въпреки че абонаментът и услугите са нараснали от $147 милиона до 211 милиона през третото тримесечие, според писмо на акционерите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.