НАЧАЛО Други

Ark Invest купува акции на Coinbase за над $21 милиона

ноември 10, 2022 13:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest купува акции на Coinbase за над $21 милиона

Ark Invest на Кати Ууд се възползва от възможността, предоставена от пазарния спад в сряда, за да придобие значителна част от акциите на Coinbase.

Ark Invest закупи 420,949 акции на Coinbase (COIN), която в момента е най-голямата крипто борса в САЩ, на стойност малко под $21.4 милиона, според ежедневната справка на фирмата.

По-голямата част от закупените акции – около 330,000 – отидоха в ARKK, водещия борсово търгуван фонд (ETF) на фирмата, който е насочен към иновативни и разривни проекти.

54,466 акции бяха насочени към ETF Ark Next Generation (ARKW) и 36,022 към ETF ARK Fintech Innovation (ARKF) като през октомври бяха закупени 10,880 COIN за ETF, според публично достъпните данни.

COIN се срина с 10.78% във вторник до $50.83 и се понижи с 80% за годината на фона на подобно тежко представяне в крипто пространството като за същия период Биткойн (BTC) се понижи със 74%.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Повечето професионални инвеститори се възползват от срива


Загубите на COIN и покупката на акции идват на фона на пазарните сътресения след отмененото сделка за придобиване на FTX от страна на Binance, което принуди компанията да увери инвеститорите, че няма експозиция към FTT токена, няма заеми към FTX и няма експозиция към сестринската компания на FTX Alameda Research – единствената връзка на Coinbase с FTX е депозит от $15 милиона.

Нетните приходи на Coinbase за третото тримесечие са намалели с 28%, спадайки от $803 милиона през второто тримесечие на 2022 г. до $576 милиона като обемът на търговията е намалял, въпреки че абонаментът и услугите са нараснали от $147 милиона до 211 милиона през третото тримесечие, според писмо на акционерите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене