НАЧАЛО Други

Ark Invest на Кати Ууд продава акции на Coinbase на стойност $15 милиона

08.05.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest на Кати Ууд продава акции на Coinbase на стойност $15 милиона

Ark Invest на Кати Ууд отново привлече вниманието с неотдавнашното си намаляване на притежанията си в акции на Coinbase, което предизвика спекулации за въздействието върху тяхната цена.

Последната търговска декларация на компанията разкрива значителни разпродажби от различни ETF на Ark Invest, повдигайки въпроси относно стратегията на фирмата и нейните потенциални последици за представянето на акциите на Coinbase.

Ark Invest, под ръководството на Кати Ууд, наскоро продаде значителен брой акции на Coinbase, общо 70,616 акции на стойност $15.1 милиона от своите ETF. Това не е първият път, когато Ark Invest разпродава акции COIN, предизвиквайки дискусии на крипто пазара относно последиците от това.

Неотдавнашният доклад показва, че Ark Invest са продали 45,915 COIN акции на стойност $9.8 милиона от своя Innovation ETF (ARKK), 17,755 акции на стойност $3.8 милиона от своя Next Generation Internet ETF (ARKW) и 6,946 акции на стойност $1.5 милиона от своя Fintech Innovation ETF (ARKF). Този ход възобнови спекулациите относно цената на акциите на Coinbase и инвестиционната стратегия на Ark Invest.

Въпреки опасенията, Кати Ууд поясни, че разпродажбата е част от активното управление на портфейла, а не масово разпродаване на акции. В AMA сесия в Reddit Ууд подчерта значителния растеж на Coinbase, представляващ над 10% от портфолиото на Ark Invest. Тя спомена привличането на печалби като естествена стратегия за ребалансиране на портфолиото, като същевременно потвърди доверието в дългосрочния потенциал на Coinbase.

Ууд също спомена планове за реинвестиране на печалбите в други обещаващи акции, особено в сектора на науките за живота, което отразява динамичен инвестиционен подход. След доклада акциите на COIN се понижиха с 0.83% в предпазарната търговия в сряда, търгувайки се за $212.56. Въпреки неотдавнашните колебания, акциите на Coinbase отбелязаха значителен ръст на годишна база, което показва продължаващ интерес на инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.