Home

Arbitrum се сблъсква с критики за неоторизирано движение на ARB токени

03.04.2023 21:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Arbitrum се сблъсква с критики за неоторизирано движение на ARB токени

Фондация Arbitrum заяви, че наскоро е продала 10 милиона ARB токена, за да финансира вече съществуващи споразумения и да покрие краткосрочни разходи.

На 2 април фондацията на решението от втори слой на Етериум (ETH) поясни в Twitter, че продажбата на токени е била необходима за финансиране на дейността ѝ.

В публикацията също така се споменава, че фондацията е отделна структура от Offchain Labs и е създадена без никакви финансови ресурси. Въпреки че продажбата на токени не е основната цел на фондацията, понастоящем няма планове за продажба на повече токени в близко бъдеще.

Фондация Arbitrum се сблъска с критики заради AIP-1 предложението си. Arbitrum DAO трябваше да одобри по-ранни решения, взети от фондацията, включително разпределянето на 750 милиона ARB токена за себе си. Според данни от веригата, фондацията е преместила 50 милиона от разпределените токени без одобрението на общността.

Тя обаче заяви, че 40 милиона от тези токени са били предоставени на професионален участник на финансовите пазари. Останалите 10 милиона токена фондацията е превърнала във фиатни средства и ги е вложила в оперативни разходи. Създателят на крипто пазара Wintermute потвърди получаването на заема от 40 милиона ARB токена.

Фондацията планира да раздели AIP-1 на няколко предложения, за да отговори на обратната връзка на DAO, като позволи на общността да обсъди и гласува по всеки сегмент. Това също така ще повиши прозрачността и отчетността, особено по отношение на 750-те милиона токена, разпределени на фондация Arbitrum.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 алткойна, които да следите тази седмица (03.04.2023-09.04.2023)


Предложението ще включва период на придобиване на права и доклади за прозрачност. Фондацията възнамерява да преименува програмата за специални грантове на “Фонд за развитие на екосистемите” и да изясни нейното използване. Тя ще предложи всички нови AIP тази седмица за обсъждане и гласуване в DAO.

Към момента на писане на статията токенът ARB е поевтинял с приблизително 4.95% през последните 24 часа до около $1.20, вследствие на противоречията на фондация Arbitrum. Въпреки значителната разпродажба след пускането му в обръщение, ARB се търгува над $1 и е една от 40-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Worldcoin са изправени пред обвинения в манипулиране на цените и контрол на пазара

Компанията Worldcoin (WLD) е подложена на критики вследствие на обвинения в манипулиране на цените, които породиха опасения относно интегритета на пазарните ѝ дейности.

21.07.2024 15:00 1мин. четене

Solana проби $170, превъзхождайки Биткойн и Етериум

Solana (SOL) отново е във възход, преминавайки прага от $170, надминавайки Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) през изминалата седмица.

21.07.2024 7:30 1мин. четене

Цената на Dogecoin се покачва на фона на повишената активност на китовете

Наскоро Dogecoin рязко повиши стойността си, като привлече вниманието със значителна седмична печалба.

21.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.