НАЧАЛО Алткойни

5 алткойна, които да следите тази седмица (03.04.2023-09.04.2023)

03.04.2023 10:00 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 алткойна, които да следите тази седмица (03.04.2023-09.04.2023)

Март завърши с оптимистична нотка за пазарите на криптовалути, а крипто общността започва да усеща, че най-лошото от мечия пазар вече може и да е отминало.

Нека разгледаме на кои криптовалути трябва да обърнете внимание през първата седмица на април.

XRP

Напоследък цената на XRP бележи рязък възход, след като проби над границата от $0.43, както и над 50-дневната и 200-дневната пълзящa среднa стойност, разположени около $0.4.

Тези пълзящи средни са близо до бичо пресичане, тъй като 50-дневната пълзяща средна е на път да надмине 200-дневната във възходяща посока. Въпреки това перспективата не е особено оптимистична, ако се използва традиционният анализ на цената.

Ключовото ниво на съпротива от $0.55 е категорично отхвърлено, а RSI показва ясна отрицателна дивергенция между последните два ценови върха, което предполага, че скоро може да настъпи корекция. Ако това е така, нивото $0.43 ще бъде първоначалната критична зона на подкрепа.

xrp chart

Понастоящем XRP се търгува за $0.50 след спад отоколо 2% през последните 24 часа и има обем за същия период от почти $1.5 милиарда. Пазарната капитализация на алткойна е около $26.9 милиарда.

Обобщението на 1-дневния технически анализ на TradingView сочи към “покупка” с 15 сигнала, докато пълзящите средни предполагат “силна покупка” с 13. Осцилаторите са “неутрални” с 9 сигнала.

xrp technicals

PancakeSwap

PancakeSwap функционира като децентрализиран обмен, базиран на BNB Chain. Неговата основна функционалност се върти около безпроблемната размяна на BEP-20 токени, които се придържат към определени стандарти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance и Чанпен Джао са изправени пред дело за $1 милиард


PancakeSwap следва модела на автоматичния маркет мейкър (AMM), който се различава от конвенционалния пазарен модел, включващ купувачи и продавачи. С AMM търговците могат да извършват транзакции, използвайки публични пулове за ликвидност, без да е необходимо разрешение.

Токенът CAKE на платформата служи за двойна цел – като инструмент за управление и като ютилити (функционален) токен.

V3 на PancakeSwap ще стартира тази седмица с airdrop на стойност $135,000.

CAKE се търгува на цена от $3.75 без значителни ценови движения през последните 24 часа и има обем от над $45 милиона. Пазарната капитализация на CAKE възлиза на $715 милиона.

Обобщението e “неутралнo” на 1-дневния TA с 10 сигнала, докато осцилаторите са на ниво “покупка” с 1 сигнала, а средните са “продай” с 8.

pancakeswap technicals

Arbitrum

Offchain Labs, компания, базирана в Ню Йорк, е разработила мрежата Arbitrum като решение от втори слой (L2). Нейната основна цел е да се справи с проблемите със претоварването, пред които е изправена мрежата на Етериум, като подобри валидирането на смарт договори.

За да постигне това, платформата се възползва от сигурността на главната мрежа на Етериум като същевременно дава възможност на смарт договорите да работят на отделен слой. Това разделяне намалява претоварването в мрежата, като подобрява цялостната ѝ производителност.

Наскоро Arbitrum пусна своя собствен токен ARB на повечето големи крипто борси.

Според Lookonchain, компания, която проследява блокчейн транзакции, Amber Group, мениджър на дигитални активи, е прехвърлила милиони долари в токени Arbitrum (ARB) на крипто борсите OKX и Binance.

Тези токени потенциално биха могли да бъдат продадени на свободния пазар. По-конкретно, два адреса, свързани с Amber, са прехвърлили 11.2 милиона ARB (на стойност $15.8 милиона), като 7.3 милиона ARB ($10.3 милиона) са отишли в OKX и Binance.

Докато Amber Group намали притежанията си на ARB, Lookonchain отбеляза, че няколко крипто китове са натрупали от актива. През последните 48 часа един кит е акумулирал 4,048,947 ARB на стойност $5.7 милиона от OKX и Binance.

Втори кит получи 4,099,517 ARB на стойност $5.78 милиона от OKX през същия период, а трети кит натрупа 1,003,798 ARB на стойност $1.41 милиона от Binance.

Към момента на писане на статията ARB се оценява на $1.15 след внезапен спад от 11% на дневната графика и има 24-часов обем на търговия от почти $1 милиарда.

Техническият анализ показва мечи настроения като както обобщената, така и пълзящите средни сочат към “силна продажба”. От друга страна осцилаторите дават сигнал за “силна покупка”.

arbitrum technicals

IoTeX

IoTeX е децентрализирана блокчейн мрежа, предназначена за интернет на нещата (IoT), съоснована от Джинг Сун, Раулен Чай, Кеван Гуо и Синсин Фан.

Мрежата е лесно мащабируема и не се управлява от нито един субект. IoTeX също така е съвместима с EVM и се разработва независимо от форкове на Етериум.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто регулацията в САЩ тласка инвеститорите и компаниите към Хонконг


Тя има за цел да включи блокчейн технологията в пространството на IoT, като даде възможност на потребителите да управляват смарт устройства с помощта на dApps и свързани приложения. Платформата използва консенсусен механизъм Roll-DPoS, генериращ 5-секундни блокове и незабавна окончателност, което е по-бързо в сравнение с други мрежи.

За захранването на блокчейна IoTeX разчита на IOTX, ERC20 токен, който служи като вход към пазара на IoTeX. Токените IOTX се използват за свързване на IoT устройства към мрежата IoTeX.

IoTex ще активира хард форк при височина на блока 22,991,401.

Текущата цена на IOTX е $0.0262 след спад от 3.15% през последния ден, като обемът на търговията е над $7 милиона. Пазарната капитализация на IOTX към момента на писане на статията е $261 милиона.

Що се отнася до TA, обощението е на “покупка” с 10 сигнала, осцилаторите сочат към “неутрално” с 8, а пълзящите средни показват “покупка” с 8.

iotx technicals

Baby Doge

Baby Doge Coin е меме криптовалута, която бе представена на пазара през 2021 г. с първоначално предлагане от 420 квадрилиона токена.

Както е посочено в “Woof Paper”, основната цел на Baby Doge Coin е да направи криптовалутата по-достъпна за широката общественост и да помогне на кучета в беда. Създателите на тази монета са допринесли за различни благотворителни организации за защита на животните, а токена се е представил забележително добре, като в определен момент достигна печалба от над 3,500%.

На 4 април криптовалутата BABYDOGE ще бъде листната на ByBit.

С 24-часов обем от около $10 милиона, меме токена в момента се оценява на $0.000000002662, след спад на цената от 1.5% в рамките на последния ден. Пазарната капитализация на BABYDOGE е $306 милиона.

Докато осцилаторите на 1-дневния TA на TradingView сочат към “неутрално”, обобщението предполага възможност за покупка, докато пълзящите средни са за “силна покупка”.

babydoge technicals

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Цената на Filecoin (FIL) продължава да върви нагоре с невероятни темпове

Криптовалутата Filecoin (FIL) се превърна в един от най-коментираните токени, като между 22 и 23 февруари отбеляза скок от почти 16% преди да загуби част от печалбите си.

23.02.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.