НАЧАЛО Алткойни

Какви са шансовете за одобрение на спот Solana ETF?

09.06.2024 9:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какви са шансовете за одобрение на спот Solana ETF?

Джеймс Сейфарт, анализатор в Bloomberg Intelligence, предостави информация за неочакваното одобрение на спот Етериум ETF от SEC по време на ексклузивно интервю с главния водещ и главен редактор на Kitco News Мишел Макори.

По време на интервюто Макори повдигна въпроса за нарастващите спекулации относно потенциален Solana ETF, като се позова на неотдавнашните забележки на главния изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус. Гарлингхаус предположи, че Solana и XRP на Ripple могат да бъдат сред следващите криптовалути, които ще получат одобрение за ETF.

Сейфарт повтори по-ранните си очаквания, че Биткойн ETF ще бъде одобрен преди Етериум ETF и че ще има значително забавяне, преди други криптовалути да получат подобни одобрения.

Понастоящем SEC не се колебае да класифицира Solana като ценна книга“, коментира Сейфърт, позовавайки се на текущи правни действия, включващи Kraken и Coinbase, в които Solana беше спомената. Той подчерта, че определянето на криптовалутите като ценни книжа или стоки е значителна пречка за одобрението на ETF.

Дори ако в крайна сметка Solana бъде категоризирана като стока, Сейфарт изтъкна още едно голямо препятствие: изискването на SEC за пазар, който може да бъде адекватно наблюдаван, за да се предотвратят измами и манипулации. Понастоящем борсово търгуваните фондове за Биткойн и Етериум използват фючърси на CME за тази цел, но подобна рамка не съществува за Solana.

Като се има предвид настоящата политическа и регулаторна среда, Сейфарт прогнозира, че е малко вероятно SOL ETF да бъде одобрен преди 2026 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потенциални алткойн кандидати за airdrop и листинг на Binance

Layergg, компания за анализ на криптовалути, наскоро прогнозира няколко алткойн проекта, които скоро може да бъдат добавени на Binance.

22.06.2024 13:41 1 мин. четене

Крипто и Фед: Как лихвения процент може да повлияе на пазара

През последните две години по-високите лихвени проценти оказаха значително влияние върху акциите, криптовалутите и суровините като петрола.

22.06.2024 12:30 2 мин. четене

2 AI Криптовалути, които имат забележителен потенциал за печалби

AI алткойните често остават незабелязани на пазара поради скорошната си поява в крипто сектора.

22.06.2024 11:00 2 мин. четене

XRP категорично не е ценна книга според директора на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус наскоро направи публично изявление, което бе в отговор на съдебно решение на съдия в Калифорния, който отхвърли колективен иск, свързан с XRP.

22.06.2024 8:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.