НАЧАЛО Алткойни

Aptos (APT) изглежда силно надценен – какво да очакваме?

29.10.2022 14:01 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Aptos (APT) изглежда силно надценен – какво да очакваме?

Водещият на YouTube канала "Coin Bureau", който се подвизава като "Guy" смята, че 54-ият по пазарна капитализация криптоактив е надценен.

В ново видео той каза на своите 2.16 милиона абонати в YouTube, че “убиецът на Solana” Aptos (APT) изглежда е “силно надценен”.

Според водещия обаче основите на криптоактива, който беше пуснат на пазара преди малко повече от седмица, са привлекателни.

Макар да отбелязва, че адресите на портфейлите не отразяват непременно броя на потребителите, Guy твърди, че Aptos се радва на “сериозно приемане”.

По отношение на ценовото действие, все още не мога да кажа много за APT, защото това е съвсем нова криптовалута.

Дори и така, на пръв поглед Aptos изглежда силно надценена – пазарна капитализация от над $1 милиард и напълно разредена пазарна капитализация от над $9 милиарда.

При по-внимателно разглеждане обаче изглежда, че започват да се оформят някои основи. Според проучвателя на Aptos има над 1.7 милиона адреса на портфейли…

За да поставим нещата в перспектива, според AdaStat Cardano има около 2.3 милиона адреса на портфейли.

Това означава, че Aptos е на път да надмине Cardano по брой потребители в рамките на две седмици след старта си. Основната мрежа на Cardano започна да функционира преди повече от пет години. Това е сериозен напредък.

Към момента на писане на статията Aptos се търгува около $8.23, което е спад с малко над 40% от историческия връх от $13.73, достигнат на 19 октомври.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Достигнали сме дъното – мечките ще бъдат смазани, твърди трейдър


Guy също така казва, че Aptos има техническия капацитет да постигне амбициозната си пътна карта през следващите седмици и месеци.

Пред Aptos има много важни етапи…

Aptos иска да се мащабира, за да поддържа милиарди потребители и всеки случай на употреба, за който можете да се сетите, точно както всяка друга нова криптовалута. Разликата е, че Aptos всъщност разполага с технологията, за да го направи.

Според изявление на протокола Aptos за неговата токеномика проектът е изсекъл общо 1 милиард токена, като около 510 милиона са разпределени между членовете на общността (около 51%), 190 милиона – между основните разработчици (около 19%), а останалите – между Фондация Aptos (около 16%) и частни инвеститори (около 13%).

Разпределенията на Фондация Aptos бързо станаха обект на критики в Twitter, като някои поставиха под въпрос справедливостта и ангажираността на Aptos към нейната общност. Според проекта токените, притежавани от частни инвеститори и настоящи основни сътрудници, подлежат на “четиригодишен график за блокиране” от стартирането на блокчейна.

Поради относително малкото предлагане в обращение и сравнително малкия aidrop, в Aptos “няма много вграден натиск за продажба”, каза Кери. Ралито изтласка пазарната капитализация на APT над $1 милиард, което я нарежда сред 50-те най-големи криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) може да се срине – какво трябва да знаем

Анализатор и търговец на криптовалути, познат като Credible Crypto, изрази песимистична прогноза за цената на Cardano (ADA).

21.04.2024 7:00 1 мин. четене

AI прогноза за цената на Solana за следващата седмица

По-рано днес световният пазар на криптовалути се сблъска с волатилност, предизвикана от ескалиращото напрежение в Близкия изток.

20.04.2024 22:00 1 мин. четене

Отпразнува ли Илон Мъск “Денят на Dogecoin”?

Днес, 20 април, глобалната общност на Dogecoin празнува “Денят на DOGE”. Интересно е, че тазгодишният празник съвпадна точно с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

20.04.2024 21:00 1 мин. четене

Цената на Cardano може да скочи със 75% – време за покупка?

През последните месеци на 2023 г. и до края на март 2023 г. Cardano (ADA) показа значителни обещания, като изглеждаше готов за възходяща траектория, белязана от последователни етапи на по-високи върхове и по-високи дъна.

20.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.