НАЧАЛО Други

AppStore премахна крипто портфейла MetaMask?

октомври 15, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
AppStore премахна крипто портфейла MetaMask?

Изглежда, че портфейлът MetaMask е бил отстранен от App Store на Apple, тъй като вече не се появява в платформата. Директните връзки към приложението, включително тази на страницата за изтегляне на MetaMask, вече не функционират.

До момента на написване на този текст не е споделено никакво обяснение защо крипто портфейлът е бил премахнат от App Store. В същото време не е ясно дали MetaMask ще се върне в магазина за приложения на Apple в скоро време.

Изненадващо е също така, че никой от ръководителите на MetaMask не е коментирал шокиращото развитие на ситуацията. Също така от Apple не са направили официално изявление относно оттеглянето на поддръжката за популярния доставчик на услуги за крипто портфейли.

Заслужава да се отбележи, че подобна ситуация се случи миналата година, но с топ конкурента Trust Wallet. Портфейлът беше изключен от App Store през 2022 г., но за разлика от MetaMask, чийто екип изглежда мълчалив относно премахването му, екипът зад Trust Wallet направи незабавни стъпки, за да разсее страховете в общността. За нула време Trust Wallet беше възстановен в App Store.

Ще бъдат ли затруднени услугите на MetaMask?

Като един от най-надеждните портфейли за самостоятелно попечителство в индустрията, който обслужва над 30 милиона активни потребители, това скорошно развитие вероятно ще се отрази неблагоприятно на MetaMask.

Наскоро компанията беше въвела функцията “крипто-към-фиат“, за да даде възможност за безпроблемно прехвърляне на пари в платформата си. Забележително е, че от клиентите ще се изисква само да кликнат върху новата функция “Продай”, за да инициират конвертиране на дигиталните си активи в избрана от тях фиатна валута, която в крайна сметка се изпраща по банковите им сметки.

Услугата обаче е достъпна само за потребителите на MetaMask в Съединените щати, Обединеното кралство и някои части на Европа и не е ясно как настоящото премахване от App Store ще се отрази на портфейла.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.