НАЧАЛО Други

Apple и OpenAI приключват сделката за интегриране на ChatGPT в Iphone

13.05.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Apple и OpenAI приключват сделката за интегриране на ChatGPT в Iphone

Според източници, които са запознати с въпроса, Apple е във финалните етапи на преговори с OpenAI за включване на функциите на ChatGPT в iPhone.

Ако успеят, тези функции се очаква да бъдат интегрирани в предстоящата софтуерна актуализация на Apple iOS 18, както беше съобщено от Bloomberg на 11 май. Освен това се водят дискусии между Apple и Alphabet, компанията майка на Google, относно потенциалната интеграция на чатбота Gemini, въпреки че тези преговори се смятат за по-малко напреднали от тези с Apple.

Остава неясно дали потребителите ще имат възможността да деактивират тези функции на своите устройства като част от новата операционна система.

Само преди година се появиха слухове, че Apple е ограничила използването на ChatGPT от компанията поради опасения за потенциални пробиви в сигурността на данните. Въпреки това, последните доклади показват, че Apple засилва усилията си за създаване на собствено подразделение за изкуствен интелект (AI).

Както бе съобщено на 30 април, че Apple активно е набирала експерти от Google, за да изгради своя екип от специалисти по изкуствен интелект и машинно обучение. В допълнение към персонала на подразделението си за изкуствен интелект, Apple придоби двa местни стартъпа за изкуствен интелект в Цюрих, Швейцария, и създаде секретна лаборатория в региона, известна като „Vision Lab“.

По време на основната си презентация на 11 май, Apple представи Octane, софтуер за 3D дизайн, захранван от Render Network, подчертавайки възможностите му с новия M4 чип на най-новия iPad. След споменаването Render Token (RNDR) отбеляза 11% увеличение на стойността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.