НАЧАЛО Други

Apple може да е големия победител от втората вълна на AI – ето защо

09.05.2024 2:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Apple може да е големия победител от втората вълна на AI – ето защо

Стив Айзман, известен с прогнозата си за финансовата криза от 2008 г., представена във филмът „The Big Short“, смята, че Apple е в добра позиция да се възползва от следващия етап на изкуствения интелект (AI), особено когато той еволюира в мобилните приложения.

Айзман подчерта как Apple се подготвя за софтуер, базиран на изкуствен интелект, който да намали нуждата от нов хардуер. Въпреки че в момента вниманието е насочено към компании като Nvidia и AMD в центровете за данни, Айзман прогнозира, че скоро ще има рязко увеличение на AI приложенията, които ще се използват директно в мобилните устройства, а не в базирани в облака центрове за данни.

За да се възползва напълно от потенциала на AI, Apple вероятно ще трябва да въведе нов хардуер в цялата си продуктова гама – от iPhone до лаптопи. Айзман вижда значителен потенциал за търсене, произтичащ от това, поради което остава с положителна оценка на акциите на Apple.

Айзман предполага, че настоящият iPhone може да не е оборудван за работа с бъдещи AI приложения, което показва необходимостта от актуализирана технология.

Тази гледна точка намира отклик и при други анализатори на Apple. Тони Саконаги от Bernstein наскоро промени позицията си за Apple, като посочи интеграцията на хардуер с изкуствен интелект като потенциален катализатор за компанията. Съществуват очаквания, че бъдещите модели iPhone, започвайки от iPhone 16, биха могли да се отличават с напредък в технологията за генеративен AI.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук намекна за предстоящи големи съобщения за сектора на AI, а неотдавнашните резултати на компанията, особено в Китай, подхраниха оптимизма за бъдещите ѝ перспективи.

Преди това Айзман е подчертавал важността на инвестициите в инфраструктура, за да се поддържат нарастващите нужди от енергия на технологията за изкуствен интелект. Като цяло перспективите пред Apple в областта на изкуствения интелект изглеждат обещаващи, като се очаква потенциалните постижения да стимулират бъдещия растеж и иновации.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.