НАЧАЛО Други

Банковият гигант UBS с първата си печалба след придобиването на Credit Suisse

08.05.2024 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банковият гигант UBS с първата си печалба след придобиването на Credit Suisse

UBS обяви нетна печалба в размер на $1.8 милиарда за периода януари-март, което е първата тримесечна печалба на банката, откакто придоби закъсалата Credit Suisse.

Тази цифра надхвърли консенсусната оценка на компанията от $602 милиона и контрастира с печалбата от $1 милиард, регистрирана през същия период на предходната година.

Освен това UBS разкри, че през първото тримесечие е постигнала допълнителни брутни икономии на разходи в размер на $1 милиард, с което общият размер на икономиите е достигнал $5 милиарда. Банката има за цел да постигне допълнителни икономии в размер на $1.5 милиарда до края на годината.

Сливането, което отбеляза първото обединение на две значими в световен мащаб банки и беше наблюдавано от швейцарските власти, загрижени за несигурното положение на Credit Suisse, приключи през юни миналата година. След обединението UBS претърпя две последователни тримесечия на загуби поради разходите, свързани с интегрирането на придобития партньор.

Въпреки внезапния характер на поглъщането настроенията на инвеститорите към UBS са положителни, което се дължи на сравнително ниските разходи по придобиването и значителното увеличение на активите. През последната година акциите на UBS нараснаха с около 40%.

Очаква се тази година да бъде решаваща за UBS, тъй като тя преминава през по-трудните етапи на интеграцията, включително консолидирането на отделни ИТ системи и юридически лица, както и миграцията на клиенти от Credit Suisse към UBS.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.