НАЧАЛО Други

Антъни Скарамучи призова основателя на FTX да разкрие всичко

ноември 14, 2022 13:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Антъни Скарамучи призова основателя на FTX да разкрие всичко

Главният изпълнителен директор на Skybridge Capital, Антъни Скарамучи иска от основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд да бъде по-прозрачен относно ликвидната криза на управляваната от него крипто борса.

В ново интервю Скарамучи моли бившия основателя на FTX да каже истината на инвеститорите и регулаторните органи за това какво точно се е случило. Според информацията Скарамучи посетил Банкамн-Фрийд на Бахамите, но си е тръгнал от там обезпокоен от ситуацията.

Когато кризата удари взех едностранно решение да летя до Бахамите в духа на това да помогна […] Първоначалната идея беше да помогнем по някакъв начин, което очевидно би облекчило цялата крипто индустрия.

Когато пристигнах на Бахамите разбрах, поне от някои от хората, които работеха в правния екип и екипа по спазването на регламентите, че може би става дума за нещо повече от просто спасителна акция. Така че, когато напуснах Бахамите бях притеснен.

За сега не искам да наричам случилото се измама, защото това всъщност е правен термин и никой от нас не е наясно. Трябва да оставим това на регулаторните органи като очевидно трябва да дадем на всички презумпция за невинност, но трябва да ви кажа, че съм разстроен. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вълкът от Уолстрийт: 3 съвета за оцеляване в крипто зимата


Скарамучи помоли Банкман-Фрийд да спре да създава дълги теми в Twitter и да бъде абсолютно честен с пространството:

Бих помолил Сам и семейството му да кажат истината на инвеститорите си, да стигнат до дъното и да спрат с дългите туитове. Също така да се изправят пред регулатора и да обяснят какво точно се е случило. И ако е имало измама, да я изчистим доколкото е възможно и да поправим сметките на FTX.

Главният изпълнителен директор на Skybridge Capital сподели, че краткосрочната му цел е да работи по обратното изкупуване на капитала на своята компания, който той продаде на FTX Ventures по-рано тази година.

Скарамучи също така отбелязва, че според него Банкман-Фрийд е нарушил доверието, което той и други инвеститори са му гласували.

Цялото интервю може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Топ 4 предизвикателства пред разширяването на БРИКС

През последните години се наблюдава засилване на геополитическото напрежение, което води до намаляване на усилията за сътрудничество, особено между големите държави.

септември 25, 2023 9:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.