НАЧАЛО Други

Антъни Скарамучи призова основателя на FTX да разкрие всичко

ноември 14, 2022 13:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Антъни Скарамучи призова основателя на FTX да разкрие всичко

Главният изпълнителен директор на Skybridge Capital, Антъни Скарамучи иска от основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд да бъде по-прозрачен относно ликвидната криза на управляваната от него крипто борса.

В ново интервю Скарамучи моли бившия основателя на FTX да каже истината на инвеститорите и регулаторните органи за това какво точно се е случило. Според информацията Скарамучи посетил Банкамн-Фрийд на Бахамите, но си е тръгнал от там обезпокоен от ситуацията.

Когато кризата удари взех едностранно решение да летя до Бахамите в духа на това да помогна […] Първоначалната идея беше да помогнем по някакъв начин, което очевидно би облекчило цялата крипто индустрия.

Когато пристигнах на Бахамите разбрах, поне от някои от хората, които работеха в правния екип и екипа по спазването на регламентите, че може би става дума за нещо повече от просто спасителна акция. Така че, когато напуснах Бахамите бях притеснен.

За сега не искам да наричам случилото се измама, защото това всъщност е правен термин и никой от нас не е наясно. Трябва да оставим това на регулаторните органи като очевидно трябва да дадем на всички презумпция за невинност, но трябва да ви кажа, че съм разстроен. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Вълкът от Уолстрийт: 3 съвета за оцеляване в крипто зимата


Скарамучи помоли Банкман-Фрийд да спре да създава дълги теми в Twitter и да бъде абсолютно честен с пространството:

Бих помолил Сам и семейството му да кажат истината на инвеститорите си, да стигнат до дъното и да спрат с дългите туитове. Също така да се изправят пред регулатора и да обяснят какво точно се е случило. И ако е имало измама, да я изчистим доколкото е възможно и да поправим сметките на FTX.

Главният изпълнителен директор на Skybridge Capital сподели, че краткосрочната му цел е да работи по обратното изкупуване на капитала на своята компания, който той продаде на FTX Ventures по-рано тази година.

Скарамучи също така отбелязва, че според него Банкман-Фрийд е нарушил доверието, което той и други инвеститори са му гласували.

Цялото интервю може да гледате тук:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

ФБР успя да неутрализира Hive – група занимаваща се с крипто откупи

Министерството на правосъдието обяви за акция, довела до прекратяване на действията на групата занимаваща се с крипто откупи – Hive.

януари 28, 2023 13:00 3 мин. четене

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене